Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι αναχρονιστικές απόψεις του επικεφαλής του κόμματος Νίκη Δημήτρη Νατσιού περί του δικαιώματος στην έκτρωση και της «αγωγής αγνότητας», για την οποία καλεί να διδάσκεται από το Δημοτικό. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κώστας Ζαχαριάδης του ΣΥΡΙΖΑ, ανάρτησε σε Facebook και Twitter μία εικόνα από τη «Βιβλιοθήκη της Υγείας» του 1927, με θέμα τον αυνανισμό.

Και αν από την ανάρτησή του στο Twitter δεν προκύπτει άμεσα συμπέρασμα για το ποιον «στοχεύει», η λεζάντα με την οποία συνοδεύει την ανάρτησή του είναι ξεκάθαρη: «Αθήνα 1927 – Αθήνα 2023! Οι επικίνδυνες – συνωμοσιολογικές – αντιεπιστημονικές θέσεις του κόμματος “Νίκη” μας γυρνούν 100 χρόνια πίσω. Να υπερασπιστούμε δικαιώματα, αξίες και τον ορθό λόγο».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νατσιός, μιλώντας στον ΑΝΤ1, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι «το δικαίωμα της έκτρωσης δεν εδράζεται σε καμία ιατρική και νομική λογική. Ως δημοκρατικό, πατριωτικό κίνημα Νίκη πιστεύουμε πως κανένας απολύτως δεν έχει δικαίωμα προκλήσεως βλάβης στο έμβρυο. Εξ άκρας συλλήψεως υπάρχει άνθρωπος, υπάρχει το δικαίωμα του ανθρώπου, του αγέννητου παιδιού, αυτή είναι η άποψή μας».