🆘 Όλοι, ναι όλοι οι υποψήφιοι με ένα κλικ! Ανά περιφέρεια και ανά κόμμα, μπορείτε να δείτε τα ψηφοδέλτια προτού πάτε στην κάλπη. Εκπληκτικό ότι την Α’ Θεσσαλονίκης επέλεξαν ως έδρα 17 από τους 27 πολιτικούς αρχηγούς!

☑️ Στη χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis του Mega δεν έκανε τόσο έρεισμα το 1,5% στην εκτίμηση ψήφου που παίρνει η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου – μερικοί γνώστες μου λένε ότι ίσα που χτυπά και το 3% αν συνεχίσει έτσι. Εμφανίστηκε όμως στο 1% ένα κόμμα ονόματι Νίκη, που περιγράφεται ως «Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα», με επικεφαλής τον (θεολόγο!) Δημήτρη Νάτσιο. Μάλιστα έχει πλήρη πανελλαδική εκπροσώπηση σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας με 260 υποψήφιους.

❌ Στην ίδια δημοσκόπηση, η Metron Analysis δίνει για τις 21 του Μάη 121 έδρες στη Νέα Δημοκρατία, 94 στον ΣΥΡΙΖΑ, 36 στο ΠΑΣΟΚ, 23 στο ΚΚΕ, 11 στην Ελληνική Λύση και 15 στο ΜέΡΑ25. Αν αθροιστούν οι έδρες, η προοδευτική διακυβέρνηση του Τσίπρα φτάνει μόλις τις 145, αντίθετα οι 121 έδρες της ΝΔ με τις 36 του ΠΑΣΟΚ σχηματίζουν ισχυρή κυβέρνηση συνεργασίας με 157 βουλευτές από την πρώτη κάλπη. Τα κουκιά, ως βλέπεις Αλέξη μου, δεν βγαίνουν. Καιρό τώρα…

⤵️ Κάθε εκλογική συνεργασία θέλει ωριμότητα. Σύνεση. Αναλογιστείτε πόσο διαφορετικά θα είχε κυλήσει η 4ετία 2015-19 αν ο Αλέξης Τσίπρας είχε πρώτα κάνει κρούση στον Σταύρο Θεοδωράκη και όχι στον Πάνο Καμμένο. Το έκανε με αντίθετη, χρονολογικά, σειρά και ο Θεοδωράκης αρνήθηκε να μετάσχει σε συγκυβέρνηση Καμμένουπαρόντος.

🤡 Κάποια στιγμή πρέπει αυτοί οι «σύμβουλοι Τσίπρα» να βγουν μπροστά. Να πουν ρε παιδί μου ναι, ήταν δική μας ευθύνη η αποτυχία. Ποια αποτυχία; Ποια από όλες, καλύτερα, ρωτήστε. Έσχατη ο Νίκος Αλιβιζάτος που «φορέθηκε» πολύ από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το νομοσχέδιο κατά των νεοναζί του μορφώματος Κασιδιάρη. Ο ίδιος ο Αλιβιζάτος χαρακτήρισε εντέλει ως «μικρόψυχη» τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, στο μείζον αυτό ζήτημα. Μιλάμε για επιλογή… κουφέτο.

🏙️ Και η Πάτρα στο προεκλογικό επίκεντρο. Σήμερα θα βρεθεί στην πρωτεύουσα της Αχαΐας ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την προεκλογική του ομιλία και πιθανότατα την Παρασκευή 19 Μαΐου θα επισκεφτεί την πόλη και ο Αλέξης Τσίπρας.

ντέρμπι των αρχηγών

🤷‍♂️ Πέρασε μάλλον στα ψιλά, ωστόσο πρέπει να αναδειχθεί. Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός υποχρεώθηκε να αποσύρει αναρτήσεις, να ζητήσει συγγνώμη και να παραδεχθεί ότι έγραψε ψέματα για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παρασκευόπουλο. Γιατί; Διότι είχε προσπαθήσει να συνδέσει τον περίφημο «νόμο Παρασκευόπουλου» με τον δολοφόνο των Γλυκών Νερών (όταν ακόμη δεν είχε γίνει ούτε καν η σύλληψη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου) και ένα βιαστή που είχε αποφυλακιστεί. Ο Παρασκευόπουλος έκανε αγωγή και δικαιώθηκε.

🟩 Σαν βόμβα έπεσε στο ΠΑΣΟΚ η αποκάλυψη ότι ο Νίκος Σαργκάνης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του κινήματος, προσλήφθηκε ως σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής με απόφαση του Γιώργου Πατούλη. Η θέση στην οποία προσελήφθη είναι άμισθη, αλλά προβλέπονται «έξοδα εκτός έδρας κίνησης». Σημειωτέον ότι κοντά στον Πατούλη βρίσκονται στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που εκλέχτηκαν με την επίσημη παράταξη του κόμματος το 2019, αυτή του Γιάννη Σγουρού, από την οποία στη συνέχεια αποστάτησαν: μεταξύ αυτών ο Θανάσης Βαθιώτης αλλά και ο Γιάννης Σμέρος, που έχει στο μεταξύ ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

✈️ Για να διαφανεί η ενότητα του ΠΑΣΟΚ (επισήμως) αλλά κυρίως να προκαλέσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και των ντόπιων, το ψηφοδέλτιο του κινήματος στο Ηράκλειο, ήτοι στο… άντρο του Νίκου Ανδρουλάκη, θα παρουσιαστεί Κυριακή από τον Γιώργο Παπανδρέου. Σημειολογία, για την πόλη… βασίλισσα κάποτε του παπανδρεϊσμού.

🚌 Τις επισκέψεις του σε χώρους εργασίας -μεταξύ άλλων- σε όλη την Ανατολική Αττική συνεχίζει ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, από τα hot ονόματα στην περιφέρεια για το ΠΑΣΟΚ (το οποίο δεν είχε βγάλει ούτε μια έδρα το 2019). Τις προάλλες βρέθηκε στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στην Ανθούσα, προκειμένου να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα προβλήματα και τις ανησυχίες των εργαζομένων κι έκανε ξανά λόγο για τον δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών.

🟥 Η αλήθεια είναι ότι ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τον τελευταίο καιρό πετυχαίνει να περάσει ένα άλλο, πιο σύγχρονο ύφος στον Περισσό και όχι μόνο. Αυτό μάλιστα φαίνεται ιδιαίτερα σε αυτή την προεκλογική περίοδο, καθώς στο πλαίσιο της προβολής των θέσεων έχουν επιστρατευθεί οι ομάδες του κόμματος και μέσω του διαδικτύου επικοινωνούν τις θέσεις του ΚΚΕ.

ντέρμπι των αρχηγών

🤡 Μέχρι και τα βαφτιστήρια του εκλιπόντος τέως βασιλιά Κωνσταντίνου κατάφερε να εντοπίσει η υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, Ελευθερία Φτακλάκη, στους Λειψούς, κατά την περιοδεία της στο νησί. Και φωτογραφήθηκε με τους δίδυμους αδελφούς Ησυχους, Παύλο και Κωνσταντίνο που λόγω του νονού, έλαβαν και τα «βασιλικά» ονόματα. Η Φτακλάκη ήταν με το ΠΑΣΟΚ, πριν κάτι μήνες έκανε γκάλοπ ως υποψήφια του… ΣΥΡΙΖΑ και εντέλει κατέληξε στη ΝΔ. ΟΚ, μεταξύ μας, τον Βασίλη Παϊτέρη δεν τον ξεπερνά. Κανείς!

🔄 Θηλυκός… Παϊτέρης, ήτοι γυρολόγος κομμάτων, και η Κατερίνα Αλεξοπούλου. Η μέχρι πρότινος βουλευτής της Ελληνικής Λύσης στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, όπου ως πρώτη του ψηφοδελτίου είχε πάρει 2.500 σταυρούς, αποχώρησε προ ημερών ούσα σε ανοιχτή κόντρα με τον Κυριάκο Βελόπουλου. Εντάχθηκε άμεσα στην Πατριωτική Ένωση των Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και Κωνσταντίνου Μπογδάνου κι αφού το εν λόγω κόμμα δεν εγκρίθηκε από τον Αρειο Πάγο, εντάχθηκε στο κόμμα ΕΑΝ του εισαγγελέα Αναστάσιου Κανελλόπουλου! Όχι θα κάτσει να σκάσει…

🙋‍♀️ Δύο γυναίκες έχουν κάνει ήδη εντύπωση (και αίσθηση…) στη συμπρωτεύουσα με τις εμφανίσεις και την προεκλογική δραστηριότητά τους, αμφότερες υποψήφιες στην Α’ Θεσσαλονίκης. Η Κατερίνα Νοτοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει ήδη να έχει καταγράψει… ρεκόρ εμφανίσεων προεκλογικά ενώ η απώλεια κιλών της είναι εμφανής. Το αυτό και για την Πέννυ Δαλαμπούρα του ΠΑΣΟΚ, ενισχυμένη από την ομάδα εκείνων που στήριξαν τον Νίκο Ανδρουλάκη στην εκλογή του στην προεδρία του κινήματος. Απέναντι βέβαια σε Αντώνη Σαουλίδη, Γιάννη Μαγκριώτη, Χάρη Καστανίδη έχει δύσκολο έργο…

🟢 Ειρήσθω εν παρόδω, επτά μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καταλήξει στον υποψήφιο δήμαρχο που θα στηρίξει στη Θεσσαλονίκη. Στο τραπέζι της Χαριλάου Τρικούπη βρίσκονται δύο επιλογές: π πρώην αντιδήµαρχος επί διοίκησης Μπουτάρη Σπύρος Πέγκας και ο πρώην διευθυντής του Ευάγγελου Βενιζέλου, Στέλιος Αγγελούδης. Αμφότεροι μάλιστα έχουν ανοιχτή επικοινωνία και με τον ΣΥΡΙΖΑ – ειδικά ο πρώτος.

🏆 Στην αρχή ήθελαν Αγγλία ή Αυστραλία, μετά Βόλο, μετά ΟΑΚΑ κι αφού είτε δεν τους δέχεται κανείς είτε χρωστούν λεφτά, στην ΕΠΟ άρχισαν να κοιτούν Λάρισα, Αγρίνιο και άλλες επαρχιακές πόλεις για τον τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ – ΠΑΟΚ. Κι ενώ το ρεζιλίκι συνεχίζεται ο Στρατής Κύτελης είτε… τρολάρει είτε όντως το εννοεί. O δήμαρχος Μυτιλήνης απέστειλε επιστολή στην ομοσπονδία προσφέροντας το δημοτικό στάδιο Μυτιλήνης για τον αγώνα.

⚽ Και μιας και έπιασα τα αθλητικά, τυχαίο ή όχι αλλά το πρωτάθλημα της Super League εν πολλοίς θα κριθεί την Κυριακή από το αποτέλεσμα στο ντέρμπι του Ολυμπιακού, τον οποίο υποστηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Παναθηναϊκό οπαδός του οποίου είναι ο Αλέξης Τσίπρας


Δια την υπογραφήν, Back door

Email: backdoorintro@gmail.com