Ανάλυση για όσα περιμένουμε να δούμε την Κυριακή στις αυτοδιοικητικές εκλογές, για τα φαβορί, αλλά και τις αμφίρροπες μάχες έκανε σήμερα ο Γιώργος Αράπογλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων Pulse υποστήριξε ότι ναι μεν κάποιοι υποψήφιοι θεωρούνται αδιαφιλονίκητα φαβορί, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά φέτος θα έχουμε και αρκετά ντέρμπι.

«Υπάρχουν πολλά ντέρμπι. Βασικά, οι τρεις μεγάλοι δήμοι είναι αυτοί που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρουν και, φυσικά, όλα παίζονται. Ο Πειραιάς ίσως και η Αθήνα να είναι λίγο πιο εύκολα τα πράγματα, ίσως εκεί γλιτώσουν τις δεύτερες κάλπες», τόνισε αρχικά δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης σε Γιάννη Μώραλη και Κώστα Μπακογιάννη.

«Πιο δύσκολα φαίνεται πως είναι τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη», συμπλήρωσε ο κ. Αράπογλου, αναφερόμενος στη σκληρή μάχη που δίνουν ο νυν δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον υποψήφιο Σπύρο Πέγκα.

Τι περιμένουμε στις Περιφέρειες

Κληθείς να κάνει μια πρόβλεψη για τις Περιφέρειες, όπου η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν θέσει πολύ υψηλά τον στόχο στοχεύοντας στο απόλυτο 13 στα 13, ο κ. Αράπογλου υποστήριξε ότι «ένα στοιχείο που μπορώ να πω από τις τέσσερις νησιωτικές περιφέρειες είναι πως οι δύο είναι πιο εύκολες και οι δύο θα είναι ντέρμπι».

Για κάποιες περιφέρειες στην ηπειρωτική χώρα είπε: «Δύο μπορεί να τελειώσουν και από τον πρώτο γύρο». Συμπλήρωσε, δε, ότι η κυβέρνηση θα έχει να αντιμετωπίσει κάποιους «αντάρτες». «Όπου δεν είναι μπλε ο χάρτης, το πιθανότερο είναι να είναι λευκό, δηλαδή ο νικητής να προέρχεται από τη ΝΔ αλλά να μη στηρίζεται πλέον από το κόμμα».

Κλείνοντας και απαντώντας στην ερώτηση αν οι κάλπες θα στείλουν κάποιο πολιτικό μήνυμα ισχυρίστηκε ότι «πάντα οι κάλπες στέλνουν πολιτικό μήνυμα. Όταν υπάρχουν επιτυχίες στις αυτοδιοικητικές εκλογές, κάποιοι τις διεκδικούν. Όταν όμως κάποιοι δεν πηγαίνουν καλά, θυμούνται ότι ήταν… απλώς αυτοδιοικητικές εκλογές».