Η αλήθεια είναι ότι οι αποδόσεις από τις στοιχηματικές εταιρείες συχνά… πέφτουν πιο μέσα από ό,τι οι δημοσκοπήσεις. Φάνηκε και στις εκλογές του Μαΐου, όχι βέβαια για το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ που ουδείς είχε συγκλίνει ότι ήταν τόσο χαμηλά.

Τι… λένε τα στοιχηματικά γραφεία για τις εκλογές της Κυριακής; Για τους αδαείς, όσο μικρότερη είναι μια απόδοση, τόσο πιο πιθανό είναι να συμβεί. Πρώτο κριτήριο τούτο. Και, δεύτερο, τα λεγόμενα lines, ήτοι (στη συγκεκριμένη περίπτωση) προσφέρεται ένα ποσοστό κόμματος και ο παίκτης καλείται να ποντάρει αν θα είναι μεγαλύτερο (over) ή μικρότερο (under).

Φερ’ ειπείν η πρωτιά είναι… κλειδωμένη φυσικά, σχεδόν δεν προσφέρεται ως στοίχημα για να είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία. Κατά τα λοιπά (και κοιτώντας τους μέσους όρους από Fonbet, Stoiximan, Winmasters και Novibet)…

Νέα Δημοκρατία στο 42,5%: το ερώτημα είναι με τι ποσοστό θα επικυρώσει την πρωτιά και την αυτοδυναμία και ο μέρος όρος των lines είναι μεγαλύτερος κι από το 40,79% που έλαβε ένα μήνα νωρίτερα.

ΣΥΡΙΖΑ στο 18,5%: σχεδόν δύο ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες από το ποσοστό του Μαΐου (20,07%) για την αξιωματική αντιπολίτευση.

ΠΑΣΟΚ στο 12,5%: το line του κινήματος έχει ανέβει και είναι πάνω από μια μονάδα από το ποσοστό που πήρε τον Μάιο (11,46%).

ΚΚΕ στο 7,25%: κατιτίς λιγότερο από το 7,23% του Μαΐου.

Ελληνική Λύση στο 3,75%: αν και σε αρκετά γκάλοπ του κόμμα του Βελόπουλου παίζει οριακά στο όριο του 3% οι στοιχηματικές «βλέπουν» ότι παραμένει στη Βουλή, έστω και με πτώση από το 4,45% του Μαΐου.

Πλεύση Ελευθερίας στο 3,5%: οι αποδόσεις συγκλίνουν προς την επάνοδο της Κωνσταντοπούλου στη Βουλή.

Νίκη στο 3%: όπως απώλεσε τη δημοσκοπική δυναμική του το ακροδεξιό, νεοπαγές αυτό κόμμα, έτσι και… έπεσε και στις αποδόσεις και παίζει οριακά για είσοδο στο Κοινοβούλιο.

ΜέΡΑ25 στο 2,25%: δεν βλέπουν ρελάνς από πλευράς του κόμματος Βαρουφάκη, που ήταν στο 2,63% και παίζει χαμηλότερα – αν και σε μερικές δημοσκοπήσεις φάνηκε να ξεπερνά το όριο του 3%.