📺 Από πού θα παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα των εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας; Είθισται, από τις εκλογές των πρώτων χρόνων της Μεταπολίτευσης, οι αρχηγοί των κομμάτων τα βλέπουν από το σπίτι τους, έως ότου ανακηρυχθεί ο νικητής. Εν συνεχεία μεταβαίνουν στα γραφεία του κόμματος και προχωρούν σε δηλώσεις. Έτσι έπρατταν ο Ανδρέας Παπανδρέου (στο Καστρί) και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (στην Πολιτεία).

🗳️ Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα από το Μέγαρο Μαξίμου ή από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Αντίθετα, ο Τσίπρας κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκεται στο σπίτι του στην Κυψέλη και από εκεί θα αναχωρήσει για την Κουμουνδούρου.

🔵🔴 Στο Ηράκλειο μετατοπίστηκε η αντιπαράθεση Μητσοτάκη -Τσίπρα. Οι αρχηγοί των δύο κομμάτων μεταφέρουν την αντιπαράθεσή τους στην Κρήτη, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει και τις τέσσερις περιφέρειες το 2019 αλλά η ΝΔ ποντάρει πολύ φέτος σε Ρέθυμνο και Λασίθι, που είχαν κριθεί οριακά προ 4ετίας. Χθες το απόγευμα μίλησε λοιπόν στο Ηράκλειο ο Μητσοτάκης, αύριο Τετάρτη ο Τσίπρας και την Παρασκευή, με την τελευταία του ανοιχτή ομιλία, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

🗣️ Οριστικά αύριο, 17 Μαΐου, θα κάνει την προεκλογική της συγκέντρωση στην Καλαμάτα η ΝΔ με ομιλητή τον Αντώνη Σαμαρά (ως είχε αποκαλύψει η στήλη) κι είναι θέμα που παίζει δυνατά στην πόλη είναι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν βλέπει πια ως υποψήφιό της τον νυν περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Διότι η απόφαση έχει ληφθεί: να στηριχθεί ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Βέβαια ο Βλάσης είναι υποψήφιος την Κυριακή στις εκλογές ενώ έχει δημιουργήσει ήδη έριδες με πολλούς δημάρχους της περιοχής.

🏰 Στον Βορρά, στην τοπική της ΝΔ Θεσσαλονίκης προετοιμάζονται πυρετωδώς για την κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος και την ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη, μεθαύριο Πέμπτη 18 Μαΐου, στο λιμάνι. Η κινητοποίηση είναι μεγάλη και αναμένεται πολύς κόσμος. Στην ίδια εκδήλωση, ως είχε αποκαλύψει η στήλη, θα υπάρξει επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, αλλά πιθανότατα χωρίς να απευθύνει χαιρετισμό. Σήμερα, δε, θα βρεθεί ακόμη στη Θεσσαλονίκη ένα σημαίνων στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και επικεφαλής της ομάδας των γαλάζιων Ευρωβουλευτών θα μιλήσει σε συγκέντρωση παλαιότερων κομματικών στελεχών, πρώην βουλευτών και πολιτευτών. Γαλάζια πανστρατιά.

📺 Σήμερα, δε, στις 19:10 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου στο δελτίο του ΑΝΤ1.

☘️ Ειρήσθω εν παρόδω, δεν είναι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας (έκανε κι ανάλυση χθες στον Χουάν Ραμόν Ρότσα) και ο Νίκος Ανδρουλάκης… σκασμένοι που ο Παναθηναϊκός δεν πήρε το πρωτάθλημα. Το αυτό και για τον Καραμανλή, που τις προάλλες στο Ζάππειο εκστόμισε το «Μάνο, τι πάθαμε;». Ήταν ερώτηση προς πολύπειρο σπίκερ και πρώην Ευρωβουλευτή Μανώλη Μαυρομμάτη. «Επρεπε να κάνει μεγαλύτερο rotation ο Γιοβάνοβιτς» είπε ο πρώην πρωθυπουργός, που εμφανίζεται σπάνια στη Λεωφόρο αλλά δεν χάνει αγώνα της αγαπημένης του ομάδας.

🤡 Όλα τα είχε η Μαριορή, η Eurovision της έλειπε. Πήρε πολιτικές, λέμε τώρα, διαστάσεις το 4άρι που έδωσε η Ελλάδα στην Κύπρο, ως βλέπετε κι από την ανάρτηση του άλλοτε υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Αρχικά, νόμιζα το έγραψε parody account. Σοβαρά.

😩 Ουδείς εκ του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει πριν τις εκλογές του ’19, λίγους μήνες μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και το μάτι. Μην ξεγελιέστε από τη νυν, περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Τις προάλλες ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, κατά την προεκλογική επίσκεψή του στους εργαζομένους της Περιφέρειας Αττικής, έγινε στόχος αποδοκιμασιών και δριμείας κριτικής. Γιατί; Διότι είχαν τάξει τηνεπαναφορά του 13ου και 14ου μισθού – και… πολλά άλλα.

📺 Στη συμπρωτεύουσα ακούγεται έντονα ότι ένα συγκεκριμένο κανάλι προμοτάρει συγκεκριμένο υποψήφιο για τη δημαρχία και αρνείται να δώσει βήμα σε οποιονδήποτε άλλο…

🏥 Ένας βουλευτής της ΝΔ μπορεί να αισθάνεται πολύ δικαιωμένος με την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λαύριο και την αναφορά ότι «ξέρω, ναι, ότι κάπου στην Ανατολική Αττική χρωστάμε ένα νοσοκομείο». Ο Βασίλης Οικονόμου εδώ και μήνες τρέχει για το μεγάλο νοσοκομείο της Μεσογείων – και έχει ήδη δρομολογηθεί. Δραστηριοποιήθηκε, οργάνωσε τον κόσμο, μάζεψε υπογραφές, συναντήθηκε με αρμόδιους φορείς. Ωστόσο δείχνει πεσμένος στα νούμερα αναφορικά με τους σταυρούς στην περιφέρεια – παρουσία Σοφίας Ζαχαράκη και Στέλιου Πέτσα, πλην των «παλιών», στο ψηφοδέλτιο.

🔚 Το «παρών» σε συνέντευξη Τύπου των υποψηφίων βουλευτών Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Κάτσιου, Αγγελικής Μέμμου και Μάγδας Τάτση έδωσε ο πρώην υπουργός, Αλέκος Παπαδόπουλος. Σε σχέση με τον ίδιο κατέστησε σαφές πως ο πολιτικός του κύκλος έχει κλείσει. Από τους επιτυχημένους υπουργούς Οικονομίας, η αλήθεια είναι.


Δια την υπογραφήν, Back door

Email: backdoorintro@gmail.com