🏛️ Εκτός εκλογικής μάχης έθεσε τελικά ο Άρειος Πάγος συνολικά 14 υποψηφιότητες από τις αρχικές 50 που είχαν δηλώσει συμμετοχή. Γενικώς ότι είχε το «Ελληνες» μέσα το… έφαγε η μαρμάγκα. Εμφιετζόγλου, Μπογδάνος, Λατινοπούλου, Νικολόπουλος και άλλοι. Όχι όμως το ΕΑΝ του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιου Κανελλόπουλου. Με τον οποίο μάλιστα συμπράττει ο Πάρις Κουρτζίδης με το κόμμα ΕΛΑ (Ελληνική Ανατροπή), φορέας που είχε ξεκινήσει ο μακαρίτης Γιώργος Τράγκας.

⚖️ Ερώτημα είναι αν το ΕΑΝ αποτελέσει, ή όχι, μπροστάντζα του Κασιδιάρη ή όντως τα… έσπασαν στην πορεία. Όπως και να έχει, η ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα είναι υπόλογη στο πρώτο σενάριο.

👮‍♂️ Η αλήθεια είναι πως η ατάκα Μητσοτάκη ήταν επιτυχημένη – αν και λίγο χοντρή. Εμείς Πρωτομαγιά, εσείς Πρωταπριλιά style. Έλα μου όμως που ο Αλέξης ο πρωταπριλιάς έσπευσε να τον δικαιώσει. Πανηγυρικά. Θα παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει, το «συμβόλαιο για την Αλλαγή» σήμερα Τετάρτη στις 18:00 στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου. Αν μη τι άλλο εμπνευσμένο από τον κόπι πάστε Τσιπρανδρέου. Πάνε 42 χρόνια από τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου μιλούσε προεκλογικά για το «συμβόλαιο με τον λαό» που θα κάνει πράξη την «Αλλαγή», μέχρι να έρθει ο Αλέξης ο μνημονιοσχίστης για να τον αντιγράψει.

🔈 Πέρα από την πλάκα, στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν τόσο πολύ στο εν λόγω σύνθημα – λογοκλοπή που ενώ αρχικά οι ανοιχτές, προεκλογικές συγκεντρώσεις με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα ήταν πέντε (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και Γιάννενα), προστέθηκαν πλέον και η Λάρισα, ο Βόλος και το Αγρίνιο.

🆕 Η δικηγόρος Ειρήνη Χιώτη είναι τελικά η έβδομη υποψήφια της ΝΔ στην Α’ Πειραιά και Νήσων. Είχε προηγηθεί δήλωση της Μαρίας Καλαγιά, η οποία επικαλούμενη προσωπικούς λόγους ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι τελικά υποψήφια και η αντικατάστασή της ήραν άμεση.

🗳️ Κι αν στη ΝΔ οι προεκλογικές «τρύπες» κλείνουν άμεσα, υπόκλιση στην εκλογική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει ολοκληρώσει (ναι, ακόμη) τη λίστα του. Είχαν ανακοινωθεί προ καιρού όλοι οι υποψήφιοι πλην 30-40 ως μας είχαν πει. Πότε θα ανακοινωθούν, πότε θα οργανώσουν ομιλίες, συναντήσεις κλπ.; Μην ψάχνετε απαντήσεις, Κουμουνδούρου και οργάνωση είναι δύο αντίθετες έννοιες. For the record μόλις το Σαββατοκύριακο ανακοινώθηκαν ως υποψήφιοι ο Γιώργος Καλούδης στην Κέρκυρα και οι Κατερίνα Τσουκαλά και Γιάννης Μανουράς στο Ηράκλειο ως… μεταγραφές. Η Τσουκαλά το 2019 είχε πολιτευτεί το 2019 με το ΜεΡΑ25 και ο Μανουράς είχε κατέβει ως το βαρύ… πυροβολικό στις εκλογές με τη ΝΔ το 2009! Φυσικά καραμανλικός…

👎 Δημοσιεύτηκαν τα ψηφοδέλτια Επικρατείας σχεδόν όλων των κομμάτων και ποιο όνομα λείπει, λέτε; Ποιο όνομα είχε εδώ και καιρό στοχοποιήσει η αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι εξαργυρώνει κομματικά γραμμάτια για να τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση; Μα του Σωτήρη Τσιόδρα. Είδατε πώς εκτέθηκαν μερικοί;

👩‍🦰 Θυμήθηκα και κάτι άλλο. Θυμάστε που η (πρώην ΠΑΣΟΚτζού) Αθηνά Λινού είχε προταθεί για υπουργός Υγείας κοινής αποδοχής, από τον Τσίπρα; Τώρα είναι στα κομματικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτε τυχαίο. Για μη έχοντες κοντή μνήμη, η Λινού ήταν για χρόνια κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ η κόρη της Ελισάβετ που σήμερα ζει στις ΗΠΑ, ήταν πολύ στενή συνεργάτιδα του πρώην πρωθυπουργού την περίοδο 2009-11.

🧑‍🦯 Η Ν∆ τύπωσε το πρόγραμμά της και σε ένα φυλλάδιο γραμμένο σε Braille για τους συμπολίτες μας που είναι τυφλοί. ∆εν είναι φέτος η πρώτη φορά. Οπως επισημαίνουν από την οδό Πειραιώς, και το 2019 είχε γίνει κάτι αντίστοιχο, με το κυβερνών κόμμα να δείχνει με συνέπεια ενδιαφέρον για το ζήτημα…

📺 Έγινε γνωστός μέσα από τις ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ και πλέον αποφάσισε να πολιτευτεί με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Και ξεκίνησε τις προεκλογικές του εμφανίσεις… από την ΕΡΤ! Ο λόγος για τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή Γιάννη Σκάλκο, ο οποίος θα δώσει τη μάχη του σταυρού στον Νότιο Τομέα της Αθήνας.

🟩 Ανάμεσα στα ονόματα του Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβάνονται και αυτό της πρώην βουλευτίνας Ρόζας Βρεττού, που είναι ΠΑΣΟΚ… εκ γενετής, με μακρά κομματική διαδρομή. Μάλιστα δραστηριοποιήθηκε ενεργά στις τάξεις της τότε μαθητικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΜΚ), που είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στις μαθητικές κινητοποιήσεις που οδήγησαν στις μεγάλες καταλήψεις του 1991.

ΥΓ. Είστε βέβαιοι ότι το debate θα μεταδοθεί από όλα τα κανάλια;


Δια την υπογραφήν, Back door

Email: backdoorintro@gmail.com