Σε προορισμούς εκτός ηπειρωτικής χώρας βρέθηκαν από το Μεγάλο Σάββατο οι πολιτικοί αρχηγοί, παίρνοντας τις τελευταίες ανάσες ηρεμίας πριν αρχίσει η σκληρή μάχη του προεκλογικού αγώνα με φόντο τις εκλογές της 21ης Μαΐου και στη συνέχεια τις δεύτερες εκλογές του Ιουλίου. Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης έκαναν Ανάσταση σε νησιά, ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας βρίσκεται σε περιοδεία.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε το Πάσχα του μαζί με τη Μαρέβα Μητσοτάκη στην Τήνο και το βράδυ της Ανάστασης ήταν με την παρέα τους στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Εκεί δεν έλειψαν και οι ευχές για καλή επιτυχία στις εκλογές από κάποιους πολίτες.

Ο Αλέξης Τσίπρας από τη μεριά του, επέλεξε την Κέρκυρα και συμμετείχε μάλιστα το Μεγάλο Σάββατο στο έθιμο με τους μπότηδες. Το βράδυ της Ανάστασης ήταν με τη σύζυγό του, Περιστέρα Μπαζιάνα, και τα παιδιά τους στο χωριό Γαστούρι.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ηγέτης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πήγε στις ρίζες του, στην Κρήτη, και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, συνδυάζοντας την πασχαλινή κατάνυξη μαζί με προεκλογικό αγώνα. Το βράδυ της Ανάστασης ήταν στην Πλατεία Λιονταριών στο Ηράκλειο, όπου και συνευρέθηκε με φίλους και συντοπίτες του.

«Καλή Ανάσταση, υγεία, ευημερία σε όλους τους ορθόδοξους Έλληνες, σε όλο τον ελληνικό λαό», ανέφερε στις δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Τέλος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γ.γ. του ΚΚΕ, περιόδευσε στη Φθιώτιδα και έστειλε τις ευχές του από τη Λαμία, όπου και πέρασε το βράδυ της Ανάστασης.

* Φωτογραφία: Eurokinissi