«Επειδή εσείς δεν νομίζω να γράψατε τον “Κύρη του σπιτιού”, ούτε το “Αντρικές γουρουνιές”,σας εύχομαι απλά καλημέρα»», τονίζει ο ερμηνευτής.

Μια υποψηφιότητα που τάραξε τα νερά ήταν αυτή του Μιθριδάτη με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθηνών. Μπορεί ο γνωστός ερμηνευτής να έχει αναφέρει ξανά ότι βρίσκεται κοντά ιδεολογικά με την αξιωματική αντιπολίτευση, η συμμετοχή του στις επερχόμενες εθνικές εκλογές από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως έκπληξη.

Λίγη ώρα όμως μετά την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα, άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας παλαιότερες αναρτήσεις του Μιθριδάτη με σεξιστικό και ομοφοβικό περιεχόμενο. Παράλληλα, κατά το παρελθόν ειρωνευόταν τα αγγλικά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έκανε χυδαίες επιθέσεις στην τότε καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Ο ίδιος, επιθυμώντας να απαντήσει στις συγκεκριμένες κατηγορίες, έκανε ανάρτηση μέσω Twitter στην οποία επιτίθεται στα «τρολ», τονίζοντας πως έχει δώσει από τη δική του μεριά πολλούς αγώνες για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

«Ότι υπουργοί βασίζουν την αντιπαράθεσή τους μαζί μου σε tweets διαφόρων τρολ, δείχνει και την ποιότητα των επιχειρημάτων της ηγεσίας τους» τονίζει, και εξηγεί στη συνέχεια:

«Επειδή εσείς δεν νομίζω να γράψατε τον “Κύρη του σπιτιού”, ούτε το “Αντρικές γουρουνιές”, ούτε έχετε συμμετάσχει σε διαμαρτυρίες και βίντεο για τον Ζακ… σας εύχομαι απλά καλημέρα».

«Έχω πολλά χρόνια έκθεσης στις πλάτες μου αγαπητοί μου και ο κόσμος με έχει κρίνει ήδη. Ξέρει πως πάντοτε υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ και κάθε ανθρώπου γενικότερα. Πάντα θα είμαι κόντρα στους διαχωρισμούς, τις διακρίσεις και τις στερεοτυπίλες» καταλήγει στην ανάρτησή του.

Οι επίμαχες αναρτήσεις του Μιθριδάτη

Δεν πρόλαβαν να περάσουν πολλές ώρες από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μιθριδάτη με τον ΣΥΡΙΖΑ και ήδη έχουν προκληθεί αντιδράσεις για τη συγκεκριμένη επιλογή από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ερμηνευτής, που έγινε ευρέως γνωστός από τη συμμετοχή του στο χιπ χοπ συγκρότημα Ημισκούμπρια, είναι λάτρης του Twitter. Δημοσιεύει συχνά τις σκέψεις του και αυτό έκανε από τον Ιανούάριο του 2010 όταν και άνοιξε τον λογαριασμό του.

Μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής του όμως στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθαν ξανά στην επιφάνεια ορισμένες αναρτήσεις, οι οποίες περιέχουν σεξιστικές και ομοφοβικές εκφράσεις.

Μιθριδάτης
Μιθριδάτης
Μιθριδάτης
Μιθριδάτης
Μιθριδάτης
Μιθριδάτης

Παράλληλα, το 2010 ειρωνευόταν τα αγγλικά του κυρίου Τσίπρα, ενώ την εποχή εκείνη είχε κάνει αρκετές χυδαίες αναρτήσεις εναντίον της τότε καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

ΝΔ: «Ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει τη διαγραφή του;»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία σχετικά με την υποψηφιότητα Μιθριδάτη, κάνοντας λόγο για «σεξιστικές και ομοφοβικές απόψεις που βρίσκουν χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«O κ. Τσίπρας ανακοίνωσε με πανηγυρικό τόνο χθες την υποψηφιότητα του Μιθριδάτη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ επιβραβεύοντας τη στράτευση του εδώ και καιρό κάτω από τις κομματικές του σημαίες.

Για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς είναι αδιάφορες οι ομοφοβικές και οι χυδαία σεξιστικές αναφορές του Μιθριδάτη αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πάντα υπάρχει χώρος για τέτοιες συμπεριφορές. Ισχύει το ίδιο και για τον Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ; Θα ζητήσει την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια ή ενόψει εκλογών θα κάνει τα “στραβά μάτια”‘;

Γεωργιάδης: «Δυστυχώς δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο»

Θέση πήρε και ο Άδωνις Γερωργιάδης επί του θέματος, με τον υπουργό Ανπάπτυξης να αναρωτιέται τί θα κάνει το τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.