Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι «βάζει πλάτη» προκειμένου να αποφευχθεί μία διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε έτσι ένα μπαράζ συναντήσεων με τους Γαβριήλ Σακελλαρίδη και Νάσο Ηλιόπουλο, από την πλευρά Αχτσιόγλου, όσο και με τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη.

Με την «Ομπρέλα» του Ευκλείδη Τσακαλώτου να είναι πλέον εκτός ΣΥΡΙΖΑ, την ομάδα των «6+6» της Εφης Αχτσιόγλου να παραμένει στο κόμμα -μέχρι να… φύγει- και να κατακεραυνώνει τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς να τοποθετηθεί επίσημα, ξεκίνησε μια προσπάθεια, όπως αναφέρουν από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, να διατηρηθεί η ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ραγδαίες εσωκομματικές διαμάχες κινητοποίησαν τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος και ζήτησε ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε θετικά και τον δέχθηκε στο πολιτικό του γραφείο. Πηγές αναφέρουν ότι στη συνάντηση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για τη πορεία και τη συννοχή του κόμματος καθώς και για

Οι ραγδαίες εσωκομματικές διαμάχες κινητοποίησαν τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος και ζήτησε ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε θετικά και τον δέχθηκε στο πολιτικό του γραφείο. Πηγές αναφέρουν ότι στη συνάντηση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για τη πορεία και τη συνοχή του κόμματος καθώς και για για τη συνεχή ένταση που παρατηρείται τελευταία στο εσωτερικό του.

Η τελευταία χρονικά συνάντηση του τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή με τον Νάσο Ηλιόπουλο, στέλεχος της ομάδας Αχτσιόγλου, στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη Λεωφόρο Αμαλίας. Μεταφράζοντας τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια προσπάθεοια αποφυγής μιας μεγαλύτερης διάσπασης του κόμματος.