Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, εμφανίστηκε την Πέμπτη (09/03) υποστήριξε ότι «η συγγνώμη της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη» για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη «πρέπει να είναι έμπρακτη, με έργα».

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε για την τραγωδία στα Τέμπη και τις ευθύνες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος: «Είμαι ειλικρινά συγκλονισμένος από την τραγωδία των Τεμπών ως άνθρωπος και ως πατέρας. Συμπάσχω! Κανείς δεν μπορεί να βιώσει τον πόνο και τον Γολγοθά που ανεβαίνουν οι οικογένειες, οι συγγενείς, οι φίλοι των ανθρώπων που χάθηκαν. Αυτή η ειλικρινής συγγνώμη που θέλω να πω απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, θα είναι κούφια λόγια αν δεν ακολουθήσουν πράξεις από την ελληνική κυβέρνηση έτσι ώστε να διορθωθούν οι διαχρονικές παθογένειες των σιδηροδρόμων. […] Μένει να κριθεί η ελληνική κυβέρνηση από αυτά που θα κάνουμε το προσεχές διάστημα».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός σήμερα ξανά ζήτησε συγγνώμη προσωπικά και ανέλαβε την ευθύνη που αναλογεί στην κυβέρνηση της Ν.Δ.. Δυστυχώς, σε αυτό το δυστύχημα, συγκεντρώνονται τα χειρότερα χαρακτηριστικά του ελληνικού κράτους: Ωχαδερφισμός, αναξιοκρατία, εργολαβικά συμφέροντα, προχειροδουλειές, κακοτεχνίες, συμβάσεις που λιμνάζουν, διαχρονικά πολιτική ευθύνη και τοξική κομματική αντιπαράθεση».

Στη συνέχεια, ο Βασίλης Κικίλιας επαίνεσε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, αναφερόμενος και στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Ο υπουργός Τουρισμού, έπειτα, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την πορεία του τουρισμού μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, λέγοντας: «Πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία. […] Πιστεύω ότι δεν θα έχει ζημιά ο ελληνικός τουρισμός παρότι οι εικόνες που είδαμε από τα διεθνή δίκτυα δεν μας βοηθούν». Ακόμα, ο Βασίλης Κικίλας είπε ότι τα στοιχεία δείχνουν αύξηση των κρατήσεων και είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια όλων.

«Οι ειρηνικές διαμαρτυρίες στους δρόμους έχουν την αποτύπωσή τους στη δημοσκόπηση (σ.σ. της MARC που παρουσιάστηκε σήμερα)» ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «είναι μακριά η συζήτηση για τις εκλογές από τον ψυχισμό και την καρδιά της ελληνικής κοινωνίας» τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Photo credits: ΑΝΤ1