Την ικανοποίησή του για τη διεξαγωγή του τελικού του UEFA Super Cup στο «Καραϊσκάκης», εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος στάθηκε στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι διαφορετικών οπαδικών αποχρώσεων στις εξέδρες.

«Το ποδόσφαιρο είναι ψυχαγωγία, δεν είναι «πόλεμος», σημείωσε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του, στοχεύοντας να περάσει μήνυμα κατά της βίας, στον απόηχο της πρόσφατης δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Η δημοσίευσή του στο Facebook αναφέρει:

«Η χθεσινή ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική γιορτή στο γήπεδο «Καραϊσκάκης» επανέφερε εμφατικά την Ελλάδα μας στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής/προβολής και την διαφήμισε στα δισεκατομμύρια των φιλάθλων του βασιλιά των σπορ σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Εκπληκτική ατμόσφαιρα, εξαιρετική η διοργάνωση του Σούπερ Καπ Μάντσεστερ Σίτι – Σεβίλλη, υποδειγματική η συνύπαρξη των Άγγλων, των Ισπανών και των Ελλήνων φιλάθλων (κάθε οπαδικής απόχρωσης) στις κερκίδες.

Έτσι πρέπει να διεξάγεται κάθε ποδοσφαιρικός αγώνας. Με αγάπη και πάθος για την ομάδα που υποστηρίζει ο καθένας κι όχι με μίσος για εκείνη του εκάστοτε αντιπάλου.
Και με αυτή τη φιλοσοφία εργαζόμαστε. Για να ξανασυμβεί στα γήπεδά μας, στις εγχώριες διοργανώσεις. Να απομονωθούν οι λίγοι παραβατικοί και να ξαναδοθεί ο χώρος στους πάρα πολλούς, ώστε να απολαμβάνουν τους αγώνες
.

Το ποδόσφαιρο είναι ψυχαγωγία, δεν είναι «πόλεμος». Το ποδόσφαιρο είναι οι πανέμορφες χθεσινοβραδυνές εικόνες στον Πειραιά. Τέτοιο ποδόσφαιρο θέλουμε, τέτοιο ποδόσφαιρο αξίζουμε!»