Πρεμιέρα στο Μουντιάλ για τη Γερμανία, με τα Πάντσερ να αντιμετωπίζουν την Ιαπωνία σε ένα δύσκολο παιχνίδι για τον 5ο Όμιλο. Το παιχνίδι διεξάγεται αυτή τη στιγμή με το σκορ στο 1-0 υπέρ των Γερμανών, όμως δεν είναι τα του ματς που κέντρισαν το ενδιαφέρον του κόσμου.

Σε κάθε ματς που γίνεται, το ενδιαφέρον στρέφεται στους ποδοσφαιριστές πριν από την έναρξή του, για να δούμε αν θα στείλουν με κάποιον τρόπο κάποιο μήνυμα κατά των διακρίσεων και της καταπίεσης που υπάρχει στο Κατάρ σε διάφορες κοινωνικές ομάδες.

Η FIFA όμως έχει προειδοποιήσει πως οποιαδήποτε κουβέντα ή κίνηση, θα επισύρει τιμωρία και για τον παίκτη και για την ομοσπονδία της εκάστοτε χώρας.

Εκτός κι αν αυτή η κίνηση λέει τα πάντα, χωρίς να λέει τίποτα. Πώς γίνεται αυτό; Το δίδαξαν οι Γερμανοί, που τόσα ακούνε από την υπόλοιπη Ευρώπη και ήταν οι μόνοι που αντέδρασαν.

Πριν αρχίσει το παιχνίδι, πόζαραν για την αναμνηστική φωτογραφία έχοντας τα χέρια τους στα στόματα τους, υποδηλώνοντας τη στάση σιωπής που έχει επιβάλλει η FIFA στους ποδοσφαιριστές ως προς τα πολιτικά ζητήματα γύρω από το Μουντιάλ και λογικά δεν θα κινδυνεύσουν με κάποια τιμωρία ή κίτρινη κάρτα, όπως διεμήνυσε η FIFA για τα περιβραχιόνια OneLove.

Στον λογαριασμό της Εθνικής Γερμανίας στο Twitter, δόθηκε και η εξήγηση της κίνησης.

«Με το περιβραχιόνιο θέλαμε να δώσουμε ένα παράδειγμα των αξιών που έχουμε στην εθνική ομάδα: διαφορετικότητα και αμοιβαίος σεβασμός, θέλαμε να το φωνάξουμε μαζί με άλλες χώρες.

Δεν είναι πολιτικό μήνυμα: τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι διαπραγματεύσιμα.

Αυτό θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Γι’αυτό κι αυτό το μήνυμα είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Το να μας απαγορεύουν να φορέσουμε το περιβραχιόνιο είναι σαν να μας φιμώνουν. Η θέση μας ισχύει».

«How you like me now?», θα μπορούσαν να λένε προς τον Πρόεδρο της FIFA, Gianni Infantino, οι Γερμανοί.

* Φωτογραφία: Twitter/Fifa World Cup Qatar

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Cristiano check, Messi mate: Η μέγιστη ξενέρα με την «φωτογραφία του αιώνα»

Τους έβαλε τα γυαλιά: Δημοσιογράφος του BBC έκανε στο Μουντιάλ αυτό που δείλιασαν να κάνουν ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές