Το Rally Acropolis επιστρέφει και το κέντρο της Αθήνας προετοιμάζεται για έναν αγώνα που θα μεταδοθεί σε όλο τον κόσμο. Η Πλατεία Συντάγματος διαμορφώνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να υποδεχτεί κόσμο που θα πάει για να παρακολουθήσει τον αγώνα, ο οποίος θα περάσει για πρώτη φορά από αυτό το σημείο. Την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου η Πλατεία Συντάγματος θα έχει περίπτερα σχετικά με τον αγώνα και θα αποτελέσει το κεντρικό σημείο των παράπλευρων εκδηλώσεων.

Εκτός από τα περίπτερα των χορηγών, στην πλατεία θα φιλοξενηθεί και έκθεση αγωνιστικών και κλασικών ιστορικών αυτοκινήτων, όπου ο κόσμος θα μπορεί να πάει ελεύθερα, πάντοτε τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας. Ο αγώνας θα επιφέρε και ορισμένες αλλαγές στην κυκλοφορία στο κέντρο.

Ειδικότερα για την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, οι δρόμοι γύρω από την Πλατεία Συντάγματος θα συνθέσουν τη μήκους 0,98 χλμ. πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα, COSMOTE 5G Athens Stage, από όπου στις 18:08 θα ακουστεί και ο πρώτος αγωνιστικός ήχος του ΕΚΟ Rally Acropolis.

Ξεκινώντας από τη Λεωφόρο Β. Αμαλίας, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα περάσουν εμπρός από το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων και, στρίβοντας διαδοχικά αριστερά, θα τερματίσουν επί της οδού Γεωργίου Α΄, έχοντας κυκλώσει την Πλατεία Συντάγματος.

Για λόγους ασφαλείας του αγώνα και αποφυγής συνωστισμού, η Πλατεία Συντάγματος θα εκκενωθεί από τις 13:30 της Πέμπτης έως και την ολοκλήρωση της COSMOTE 5G Athens Stage (20:30), οπότε και θα ανοίξει πάλι για το κοινό, φιλοξενώντας στο εσωτερικό της και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, που θα παραμείνουν σταθμευμένα εκεί μέχρι το πρωί της Παρασκευής.

Στους δρόμους της ευρύτερης περιοχής θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ωστόσο η κυκλοφορία δε θα διακοπεί. Σε κάθε περίπτωση, η Οργάνωση του αγώνα προτρέπει θερμά τους φίλους του ΕΚΟ Rally Acropolis να αποφύγουν το συνωστισμό.

H COSMOTE 5G Athens Stage θα προβληθεί σε απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση της ΕΡΤ, όπως βέβαια και από την COSMOTE TV, που από τις 6 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται αδιάκοπα δίπλα στον αγώνα, με το pop-up κανάλι «COSMOTE Sport Acropolis Rally».