Η Ελληνίδα τενίστρια Μαρία Σάκκαρη σημείωσε την πρώτη της νίκη σε τέσσερις προσπάθειες κόντρα στη Σέλμπι Ρότζερς στον 2ο γύρο του BNP Paribas Open, Indian Wells, φτάνοντας στην επιτυχία με ανατροπή.

Μετά από 2 ώρες και 4 λεπτά, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια (Νο 7) και περσινή φιναλίστ έφτασε στη νίκη με 2-6, 6-4, 6-0, σε ένα παιχνίδι, που λόγω βροχής, άργησε 10 περίπου λεπτά να ξεκινήσει, ενώ διεκόπη για ακόμη 1,5 ώρα τη στιγμή που η Ρότζερς είχε πάρει προβάδισμα με 4-1 στο πρώτο σετ.

Στην επανέναρξη της αναμέτρησης η Αμερικανίδα κατάφερε να ολοκληρώσει το εξαιρετικό της ξεκίνημα, παίρνοντας το προβάδισμα με 1-0, εκμεταλλευόμενη ιδανική την πίεση στο σερβίς της Σάκκαρη.

Πίεση που συνεχίστηκε και στο δεύτερο σετ φτάνοντας μάλιστα σε break (2-1), το οποίο όμως η Ελληνίδα τενίστρια πήρε άμεσα πίσω ισοφαρίζοντας σε 2-2. Στον 3ο γύρο της διοργάνωσης η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Ουκρανή Ανχελίνα Καλίνινα (Νο29), η οποία επίσης δυσκολεύτηκε αρκετά για να ξεπεράσει το εμπόδιο της εκπληκτικής 17χρονης Τσέχας, Λίντα Φρουβίρτοβα με 4-6, 6-4, 7-5.

Η Καλίνινα κέρδισε τη Σάκκαρη στο χορτάρι στη μοναδική προηγούμενη συνάντηση τους, στο Ίστμπουρν πέρσι.

«Μερικές φορές βάζω τον εαυτό μου σε μπελάδες»

«Μερικές φορές βάζω τον εαυτό μου σε μπελάδες. Ξέρω τι θέλω να πετύχω και δουλεύω για αυτό κάθε ημέρα. Είναι σημαντικό ότι έκανα την ανατροπή σε αυτό το ματς», ανέφερε αρχικά η Ελληνίδα τενίστρια και συνέχισε:

«Είναι σημαντικό που κατάφερα να ανατρέψω την κατάσταση. Είναι μια σημαντική νίκη. Νιώθω αρκετή πίεση στο Indian Wells, αλλά θέλω να μείνω όσο το δυνατόν περισσότερο στο τουρνουά, μέχρι το τέλος».