Καιρό αναζητούσε ένα μεγάλο όνομα η εθνική Βραζιλίας για τον πάγκο της. Επί μακρόν επίσης, έπαιζε γερά ως σενάριο το όνομα του Κάρλο Αντσελότι. Μάλλον δηλαδή ήταν νομοτελειακό αυτό που πια συνέβη: Ο Ιταλός κόουτς αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Σελεσάο. Απλά με.. χρονοκαθυστέρηση.

Εξηγούμαστε:  Η συνεργασία θα ξεκινήσει στην πράξη από του χρόνου. Από τον Ιούνιο του 2024 και το Κόπα Αμέρικα, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας. Νωρίτερα, ο «Καρλέτο» θα τιμήσει το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ολοκληρώνοντας εκτός απροόπτου τη σεζόν που θα ξεκινήσει λίαν προσεχώς.

Αντσελότι: Πρώτη φορά Εθνική

Θα είναι η πρώτη φορά που ο 64χρονος τεχνικός θα κληθεί να διαχειριστεί τις τύχες μιας Εθνικής ομάδας. Είχε πάρει μια κάποια «τζουρίτσα» στα ξεκινήματά του, ως βοηθός του Αρίγκο Σάκι στην Ιταλία (1992-95). Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του διαδικασίας, στα πρώτα βήματα δηλαδή αυτού που εξελίχθηκε σε μια μυθική καριέρα.

Μέχρι να έρθει ο Αντσελότι, η Βραζιλία θα παίζει υπό τις οδηγίες του Φερνάντο Ντινίς, του κόουτς της Φλουμινένσε. Και το 2024 θα ξεκινήσει επίσημα η εποχή του Ιταλού κόουτς, που ως απόλυτο στόχο θα έχει το θρίαμβο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 – γι’ αυτό προσελήφθη κατά βάση. Η μεγάλη πρόκληση…

Έχει ενδιαφέρον επίσης πως ο Αντσελότι θα είναι ο πρώτος ξένος προπονητής της Βραζιλίας μετά από σχεδόν 60 χρόνια. Μετά δηλαδή τον Αργεντινό Φίλπο Νούνιες, που έκατσε για 1 και μόνο ματς στον πάγκο μιας εκ των μεγαλύτερων Εθνικών ομάδων στον κόσμο, το 1965.