Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην τελευταία ενημέρωση της ιστοσελίδας της εφημερίδας «Sportske novosti», η αποστολή της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, μετά την επίσημη ανακοίνωση της αναβολής του αγώνα, επιστρέφει στην Κροατία, έχοντας αποφύγει τον αποκλεισμό.

Αναφέρεται πως θα υπάρξουν οικονομικές κυρώσεις, ενώ το πρώτο ματς της με την ΑΕΚ θα διεξαχθεί στις 15 Αυγούστου στο «Μάξιμιρ» χωρίς θεατές και η ρεβάνς στην Αθήνα, μετά από τρεις ή τέσσερις ημέρες.

Η ιστοσελίδα της Κροατίας κάνει εκτενείς αναφορές στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά την διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε ο 29χρονος Μιχάλης.

Όπως σημειώνουν οι Κροάτες, «αν και αρχικά εικαζόταν ότι η Ντιναμό θα μπορούσε να τιμωρηθεί αυστηρά, ακόμη και με αποβολή από την Ευρώπη, από πηγές προσκείμενες στην UEFA μαθαίνουμε ότι αυτό τελικά δεν θα συμβεί. Ναι, σίγουρα θα υπάρξει τιμωρία για τη Ντιναμό, αν και δεν θα υπάρξει αποβολή από την Ευρώπη, οπότε η μεγάλη τιμωρία έχει αποφευχθεί.

Σίγουρα θα υπάρξουν οικονομικές κυρώσεις και πιθανόν αγώνας μπροστά σε άδεια κερκίδες. Όμως, όπως μάθαμε, η UEFA ετοιμάζει τελική προειδοποίηση για τη Ντιναμό και σε περίπτωση επανάληψης του περιστατικού θα ακολουθήσει άμεση αποβολή από την Ευρώπη».