Ο Ζοσέ Μουρίνιο του επιτέθηκε λεκτικά μετά το τέλος του τελικού του Europa League, δείχνοντάς τον ως υπεύθυνο για την ήττα της Ρόμα από τη Σεβίλλη. Και τα πράγματα για τον Βρετανό ρέφερι Άντονι Τέιλορ ήταν ακόμα χειρότερα στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης.

Ήταν με τη γυναίκα του και την κόρη του, όταν τους εντόπισαν οργισμένοι οπαδοί των «τζαλορόσι». Οι σκηνές που ακολούθησαν είναι σοκαριστικές. Χωρίς να σκεφτούν στιγμή πως αυτός ο άνθρωπος είχε δίπλα του την οικογένεια του, του επιτέθηκαν με βρισιές και βροχή αντικειμένων προς τη μεριά του. Οι δύο γυναίκες είχαν τρομοκρατηθεί, η μικρή έκλαιγε…

Μια τοξικότητα που δεν μπορεί κανείς νορμάλ άνθρωπος να βλέπει απαθής. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Άντονι Τέιλορ σύμφωνα με πολλούς ειδικούς έκανε μια εξαιρετική διαιτησία σε ένα πολύ δύσκολο ματς. Αλλά τώρα τι ψάχνουμε, λογική στο παράλογο…

Με αυτά όλα, θυμηθήκαμε κάτι που έλεγε κάποτε ο Τζίμης Πανούσης σε παραστάσεις του: «Δεν θα γίνεις άνθρωπος ποτέ, οπαδέ, οπαδέ». Θέλοντας με το δικό του μοναδικό και ευφυέστατο τρόπο να πει πως όταν είσαι φανατικός, χάνεται το μέτρο, η ουσία, οι αξίες, η καθαρότητα σκέψης και εν τέλει η ανθρωπιά.

Δυστυχώς αντιδράσεις όπως αυτή του Μουρίνιο συνέτειναν τα μέγιστα στο να ανεβαίνουν οι τόνοι, στο να ξεχειλίσει η οργή. Ο Πορτογάλος κόουτς δεν είχε εμπλοκή εν προκειμένω, αλλά πολλοί τον θεωρούν ηθικό αυτουργό των όσων θλιβερών και αποτρόπαιων συνέβησαν στο αεροδρόμιο.