Μετά την κλήρωση των προκριματικών του Champions League, με τον Παναθηναϊκό να στέκεται τυχερός και να αντιμετωπίζει την ουκρανική Ντνίπρο αντί για την ποιοτικότερη Γκενκ από το Βέλγιο, σειρά είχαν οι υπόλοιπες διασυλλογικές διοργανώσεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Και αν η κληρωτίδα «χαμογέλασε» και στον Ολυμπιακό, ο οποίος στον τρίτο προκριματικό του Europa League θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα ηττηθεί στο ζευγάρι Γκενκ – Σερβέτ, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα βρει στο διάβα του την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, η οποία την περασμένη σεζόν κατέκτησε το Κύπελλο Ισραήλ.

Η συγκεκριμένη ομάδα ήταν ξεκάθαρα η πιο δύσκολη από το υπογκρούπ υποψηφίων αντιπάλων, ενώ την κατάσταση δυσεχεραίνει το γεγονός ότι το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στην Τούμπα (27 Ιουλίου) και η ρεβάνς στο Ισραήλ (3 Αυγούστου), με τις κλιματολογικές συνθήκες εκείνης της εποχής (ζέστη, αφόρητη υγρασία) να είναι το λιγότερο δύσκολες.

Στον αντίποδα, ο έτερος εκπρόσωπος της Θεσσαλονίκης στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League, είχε μία πιο βατή κλήρωση, έστω και αν του έτυχε ζευγάρι και όχι αντίπαλος.

Η ομάδα του Τόλη Τερζή συνεπώς θα κληθεί να περιμένει μέχρι τις 20 Ιουλίου, όταν δηλαδή θα γίνει γνωστό ποια εκ των Αραράτ (Αρμενία) και Εγνατία (Αλβανία) θα κληθούν να την αντιμετωπίσουν.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων είναι ίδιες με αυτές του συμπολίτη ΠΑΟΚ (27 Ιουλίου και 3 Αυγούστου), μόνο που οι «κίτρινοι» θα δώσουν την κρίσιμη ρεβάνς μπροστά στον κόσμο τους στο «Κλεάνθης Βικελίδης».