Έσπαγε το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Μπλεγμένη σε μια κατάσταση που θα μπορούσε να παρομοιαστεί με… μούντζα. Μήπως, όμως, αρχής γενομένης από το χθεσινό (24/10) 1-0 επί της Κοπεγχάγης στο Champions League, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκτησε αυτό το «κάτι» που τόσο είχε ανάγκη για να ξεφύγει από το σπιράλ του αρνητισμού;

Μην χάνουμε το μέτρο. Με όλο το σεβασμό προς τη δανέζικη ομάδα, το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο. Αυτό που πρέπει να σταθούμε είναι το «πώς» τα κατάφεραν οι «Κόκκινοι Διάβολοι». Ή μάλλον, μέσω ποιων.

Η νίκη αυτή, πρώτη στη φετινή φάση των ομίλων για τη Γιουνάιτεντ μετά από 2 ήττες, φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή δύο «παρείσακτων». Και τι δεν έχουν ακούσει Χάρι Μαγκουάιρ και Αντρέ Ονάνα. Δικαίως ή αδίκως. Χθες όμως ήταν αυτοί οι «ήρωες». Ο Άγγλος στόπερ έβαλε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 72′, ενώ ο Καμερουνέζος γκολκίπερ απέκρουσε πέναλτι στο 90’+7’ κρατώντας τους 3 βαθμούς.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ό,τι δεν σε σκοτώνει…

Ήταν ολίγον τι σουρεαλιστικό να ακούς τους φαν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να τραγουδάνε συνθήματα για το μεγαλείο του Μαγκουάιρ, όταν του ‘χουν σούρει τα εξ αμάξης όλα αυτά τα χρόνια. «Είμαι πραγματικά περήφανος και ικανοποιημένος για το πώς αντέδρασα σε όλα όσα μου συνέβησαν τους τελευταίους μήνες. Μου δόθηκε μια ευκαιρία και θέλω να την αξιοποιήσω», είπε από μεριάς του ο διεθνής αμυντικός.  

Ο Ονανά δεν είναι ίδια περίπτωση με του Μαγκουάιρ. Είναι πολύ πιο φρέσκος στην ομάδα. Αλλά έχει προλάβει να κάνει πολύ περισσότερα λάθη από αυτά που θα του αναλογούσαν, ενώ δέχεται εύκολα γκολ (22 στα 11 τελευταία ματς). Πάντως ο Έρικ Τεν Χαγκ ουδέποτε έπαψε να τον στηρίζει. Ο Ολλανδός κόοουτς επέμενε πάντα πως ήταν απλώς θέμα προσαρμογής για έναν παίκτη που ξέρει πολύ καλά μετά την κοινή τους θητεία στον Άγιαξ.

Μένει να δούμε αν αυτό το πέναλτι που έπιασε με την Κοπεγχάγη, στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, θα αποδειχθεί αυτό που έψαχνε για να ξεκλειδώσει ψυχολογικά. «Αυτή είναι η ζωή των τερματοφυλάκων. Υπάρχουν καλές και κακές στιγμές και πάντα πρέπει να μένεις δυνατός. Να συνεχίζεις να παίρνεις ρίσκα, να είσαι ο εαυτός σου. Μερικές φορές επίσης, η κριτική σου κάνει πολύ καλό. Σε βοηθάει να βελτιώνεσαι και να μένεις συγκεντρωμένος», είπε ο κίπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.