Όσο μαγικός είναι ο κόσμος του ποδοσφαίρου για παιδιά που μόλις έχουν ενηλικιωθεί και ξαφνικά βρίσκονται στο επίκεντρο της δημοσιότητας, άλλο τόσο και περισσότερο επικίνδυνος αποδεικνύεται. Κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Γουέιν Ρούνεϊ.

Ο παλαίμαχος επιθετικός ξεπετάχτηκε σε πολύ μικρή ηλικία και από την ομάδα της πόλης του, την Έβερτον, βρέθηκε ξαφνικά στο Μάντσεστερ και τη Γιουνάιτεντ σε ηλικία 19 ετών. Παρότι τελικά κατάφερε να κάνει μεγάλη καριέρα, το ξεκίνημα δεν ήταν εύκολο. Κάθε άλλο μάλιστα καθώς ο Ρούνεϊ είχε μια πολύ σκοτεινή πλευρά, για την οποία μίλησε σε podcast που έκανε ο θρύλος του ράγκμπι, Ρομπ Μπάροου.

«Στα 20 μου είχα πολλές διαφορετικές προκλήσεις, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου και η απελευθέρωσή μου από τα προβλήματα ήταν το αλκοόλ. Περνούσα μέρες κλεισμένος στο σπίτι, δεν έβγαινα καθόλου. Έπινα σχεδόν μέχρι να λιποθυμήσω. Δεν ήθελα να είμαι γύρω από ανθρώπους γιατί μερικές φορές νιώθεις αμήχανα και κάποιες άλλες αισθάνεσαι σαν να έχεις απογοητεύσει πολύ κόσμο.

Τελικά, δεν ήξερα πώς αλλιώς να το αντιμετωπίσω, οπότε επέλεξα το αλκοόλ για να προσπαθήσω να με βοηθήσει να το ξεπεράσω. Υπήρχαν άνθρωποι εκεί για να μιλήσω, αλλά επέλεξα να μην το κάνω και προσπάθησα να το αντιμετωπίσω εγώ.

Όταν το κάνεις αυτό και δεν παίρνεις τη βοήθεια και την καθοδήγηση άλλων, φτάνεις σε χαμηλά επίπεδα, όπως όντως έφτασα. Σήμερα και μετά από όλα όσα έχω περάσει, δεν φοβάμαι να πάω και να μιλήσω με ανθρώπους για κάποια θέματα που μπορεί να με απασχολούν», είπε ο νυν προπονητής της Μπέρμιγχαμ ο οποίος είχε αντιμετωπίσει και σοβαρό πρόβλημα εθισμού με τον τζόγο.