Ενώ μετρού ήδη δυόμιση σχεδόν χρόνια από όταν ο μεγάλος Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ταξίδεψε στην αιωνιότητα, παραπέμπονται οκτώ γιατροί και νοσηλευτές στο πλαίσιο της έρευνας των συνθηκών κάτω από τις οποίες «έφυγε», σε δίκη.

Ο αργεντινός μάγος της μπάλας, άφησε την τελευταία του πνοή στις 25 Νοεμβρίου του 2020, αλλά η ομάδα που τον παρακολουθούσε, κατηγορείται τώρα για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενη πρόθεση.
Οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του, άλλωστε, εξακολουθούν να αποτελούν αντικείμενο έρευνας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ESPN, οκτώ από τους γιατρούς και και τους νοσηλευτές που ήταν υπεύθυνοι για τη φροντίδα του Αργεντινού θρύλου στις τελευταίες του στιγμές, θα περάσουν την πόρτα του δικαστηρίου, κατηγορούμενοι για ενδεχόμενη πρόθεση. Το συγκεκριμένο έγκλημα στην Αργεντινή μπορεί να «σηκώσει» φυλάκιση από οκτώ έως 25 χρόνια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, ένα ιατρικό συμβούλιο είχε διοριστεί επίσημα προκειμένου να ερευνήσει τον θάνατο του Μαραντόνα και είχε καταλήξει πως πολλά μέλη της ιατρικής του ομάδας ενήργησαν απερίσκεπτα ενώ ανέφερε πως: «τα σημάδια κινδύνου ζωής του ασθενούς αγνοήθηκαν».