Συναγερμός στο μεταγραφικό παζάρι της Euroleague. Ο Νίκολα Μίροτιτς έσπασε τη σιωπή του και ενημέρωσε ότι δεν θα αγωνιστεί ούτε στην Παρτιζάν αλλά ούτε και στον Ερυθρό Αστέρα, ανοίγοντας εκ νέου την όρεξη στις ομάδες που θέλουν να τον αποκτήσουν.

Η Παρτιζάν είχε συμφωνήσει με τον Μαυροβούνιο φόργουορντ και όλα έδειχναν ότι η υπόθεση Μίροτιτς είχε κλείσει, ωστόσο πλέον όλα τα δεδομένα είναι ανοιχτά. Κι αυτό γιατί ο πρώην σταρ της Μπαρτσελόνα γνωστοποίησε ότι δεν θέλει να αγωνιστεί σε καμία σερβική ομάδα μετά τις απειλές που δέχθηκε.

Η ανάρτηση του Μιροτιτς

«Αγαπητοί όλοι. Έχω αφιερώσει όλη μου τη ζωή στην αναζήτηση της αλήθειας και στη δίκαιη στάση απέναντι σε όλους και σε όλα. Είναι ένας δύσκολος δρόμος που απαιτεί αφοσίωση. Ακριβώς όπως έχω αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου στο μπάσκετ, προσπαθώντας να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και όμως παίζοντας πάντα ως μέλος της ομάδας.

Πράγματι, το μπάσκετ έχει γίνει μέρος της ζωής μου, ως παιχνίδι, ως επιθυμία να βελτιώνομαι συνεχώς και να ξεπερνώ τον εαυτό μου. Έτσι επηρεάζει το ένα το άλλο, την ανάπτυξη του μπάσκετ ως παιχνίδι και την ανάπτυξη της προσωπικότητάς μου. Θέλω να συνεχίσω έτσι. Θέλω να παίξω μπάσκετ και ανυπομονώ για το παιχνίδι μου. Θέλω και η οικογένειά μου να μοιραστεί αυτή τη χαρά.

Ωστόσο, εδώ και εβδομάδες βγαίνουν διαφορετικές πληροφορίες σχετικά με εμένα και τη συνέχεια της καριέρας μου. Παρά τη θέληση και την επιθυμία μου, εν αγνοία μου, και σίγουρα μακριά από την αλήθεια, δημοσιεύονται τυχαία κείμενα. Κάποια από αυτά ήταν φαντασίες και αυθαίρετα συμπεράσματα ατόμων και ΜΜΕ και όλα αυτά προκάλεσαν μεγάλη προσοχή, που δεν θέλαμε καθόλου εγώ και η οικογένειά μου.

Καθώς έφτασαν στο κοινό ορισμένες πληροφορίες για την περαιτέρω συνέχιση της καριέρας μου στην Παρτίζαν, άρχισαν απειλές και προσβολές που με εξέπληξαν και με πλήγωσαν πολύ, γιατί δεν θέλω να είμαι άνθρωπος που θα διχάζει τους ανθρώπους σε καμία βάση, πόσο μάλλον για τα χρώματα των συλλόγων. Αποφάσισα να μην είμαι μέρος μιας τέτοιας ατμόσφαιρας και ότι δεν θέλω να εκθέσω τον εαυτό μου ή την οικογένειά μου σε περαιτέρω ταλαιπωρίες.

Για να είμαι ειλικρινής, πρέπει να αναφέρω ότι δεν ήρθε ούτε μια απειλή από τον Ερυθρό Αστέρα και ότι έχω πάντα καλή και σεβαστή επικοινωνία μαζί τους. Επίσης, θα ήθελα να αναφέρω ότι αγνοώ την οικονομική πτυχή καθώς και τις προτιμήσεις σε έναν συγκεκριμένο σύλλογο, καθώς ήθελα να παίξω σε χώρα που αγαπώ τόσο πολύ, αλλά τα πράγματα πήγαν σε λάθος κατεύθυνση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Παρτίζαν για την εμπιστοσύνη και την επιθυμία να είμαι μέλος της ομάδας της, αλλά πήρα την απόφαση ότι είναι καλύτερο για την οικογένειά μου και για μένα να συνεχίσω την καριέρα μου σε μια από τις ευρωπαϊκές ομάδες εκτός Σερβίας», έγραψε αναλυτικά στο Instagram.