Ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση της 4ης Euroleague της καριέρας του, παρουσία των χιλιάδων φίλων της ομάδας που ταξίδεψαν ως το Κάουνας, μα η Ρεάλ τον πλήγωσε 3′ πριν την εκπνοή της συνάντησης.

Εμφανώς απογοητευμένοι από την ήττα, μα ευγνώμονες που χάρη στο καθηλωτικό μπάσκετ της φετινής σεζόν έφτασαν μακριά, οι πρωταγωνιστές προέβησαν σε δηλώσεις μετά τη λήξη του αγώνα, ενώ οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, στάθηκαν στο πείσμα που δείχνει η ομάδα και στην «υγεία» που εκπέμπει η αντιμετώπιση της φετινής σεζόν.

ολυμπιακόσ
EUROLEAGUE 2022-2023 / ΚΑΟΥΝΑΣ / FINAL-4 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Μάλιστα, ο Γιώργος Αγγελόπουλος υπογράμμισε:

«Συγχαρητήρια στη Ρεάλ. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Ο Ολυμπιακός έπαιξε όλη τη χρονιά το καλύτερο μπάσκετ, αλλά ήμασταν άτυχοι στο τέλος. Είμαστε πολύ περήφανοι για την ομάδα μας και την υγεία που εκπέμπει ο οργανισμός, το είπαμε και στους παίκτες στα αποδυτήρια. Ο Ολυμπιακός έχει το όγδοο ή ένατο μπάτζετ και έφτασε κάτι δευτερόλεπτα από την Ευρωλίγκα».

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, από πλευράς του σχολίασε:

«Συγχαρητήρια στη Ρεάλ. Έτσι είναι ο αθλητισμός, στις λεπτομέρειες κρίθηκε. Είχαμε την καλύτερη πορεία, έχουμε εδραιωθεί στην κορυφή της Ευρώπης και χάσαμε δύο σερί χρονιές στο τέλος. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους μας που ήρθαν στην άκρη της Ευρώπης. Η ομάδα εκπέμπει υγεία και συνεχίζουμε. Η μεγαλύτερη δικαίωση για μας είναι οι χιλιάδες φίλοι μας που ήρθαν εδώ. Το αν θα κρατήσουμε τον κορμό θα το απαντήσουμε αφού κατακτήσουμε και το ελληνικό πρωτάθλημα».

Οι δηλώσεις των ηγετών της φετινής προσπάθειας

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του αρχηγού, αφού ο Κώστας Παπανικολάου, τόνισε ότι «αυτή η ήττα πονάει γιατί είσαι λίγα δευτερόλεπτα από τον τίτλο αλλά δε διαγράφει ό,τι κάναμε όλη τη χρονιά. Η πίκρα θα μας ακολουθήσει».

ολυμπιακόσ
EUROLEAGUE 2022-2023 / ΚΑΟΥΝΑΣ / FINAL-4 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Αναλυτικότερα, σημειώσε:

«Σε αυτό το επίπεδο όταν φτάνει το παιχνίδι στο τέλος είναι λεπτομέρειες, ένα ριμπάουντ, μία άμυνα, ένα σουτ σαν του Γιουλ. Η Ρεάλ έκανε αυτήν τη φάση που χρειαζόταν σε αντίθεση με εμάς. Έπαιξαν έξυπνα, μας καθυστέρησαν, ήμασταν καλά και ελέγχαμε το παιχνίδι αλλά έφτασε εκεί που ήθελε και έβαλε ένα μεγάλο σουτ. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει καθαρό μυαλό για αναλύσεις, πονάει και πρέπει όλοι να γυρίσουμε, να συγκροτηθούμε».

Σε ανάλογοι ύφος και οπ φετινός ηγέτης της ομάδας του Πειραιά που επισήμανε πως «φτάσαμε δύο φορές στους επτά πόντους, δύο άμυνες, δύο επιθέσεις όπου είτε το ματς θα πάει στους 12-14 πόντους είτε θα κρινόταν στο σουτ. Αυτό είναι το μπάσκετ, δεν τα καταφέραμε, η Ρεάλ αποδεικνύεται επτάψυχη, την βάλαμε στο παιχνίδι, χάσαμε τον έλεγχο και χάσαμε το παιχνίδι». Ο Σάσα Βεζένκοβ έκανε μία εμφάνιση αντάξια ενός MVP, έγραψε 29 πόντους και κατέγραψε επίδοση που ισοφαρίζει την κορυφαία βραδιά, την οποία έχει στην κατοχή του από το 2019 ο Σέιν Λάρκιν της Αναντολού Εφές.

ολυμπιακόσ
EUROLEAGUE 2022-2023 / ΚΑΟΥΝΑΣ / FINAL-4 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Μπαρτζώκας: Όλα τα κεφάλια ήταν στο πάτωμα στο φινάλε. Τους είπα να τα σηκώσουν και να είναι περήφανοι

Ο ιθύνων νους αυτής αυξημένης απόδοσης φέτος τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εγχώριο επίπεδο, Γιώργος Μπαρτζώκας επέμεινε στο γεγονός ότι πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για το επιτυχημένο ταξίδι που πραγματοποίησαν οι παίκτες του και όχι να φεύγουν με τα κεφάλια σκυμμένα από τη Ζαλγκίριο Αρίνα. Πιο αναλυτικά ο Έλληνας κόουτς, είπε:

«Σας ευχαριστώ που είστε εδώ. Ήταν ένα καταπληκτικό Final Four για όλους. Το αποτέλεσμα μας πονάει, όμως ήταν ευχαρίστησή μας να βρισκόμαστε εδώ. Όσον αφορά το παιχνίδι, δεν έχω πολλά να πω. Ήμασταν μπροστά, είχαμε τον ρυθμό απέναντι στην άμυνα ζώνης της Ρεάλ, είχαμε πολλές καλές αποφάσεις απέναντί της, βρήκαμε πολλά ελεύθερα σουτ. Τα τελευταία δύο-τρία λεπτά, είχαμε την ευκαιρία να καθαρίσουμε το ματς, όμως αστοχήσαμε σε ανοιχτά σουτ, κάναμε λάθη και η εμπειρία της Ρεάλ την κράτησε κοντά στο σκορ.

Στο τέλος το τρίποντο του Ροντρίγκεθ και το ασφυκτικά πιεσμένο καλάθι του Γιουλ της έδωσαν το προβάδισμα. Το συναίσθημα μας πονάει, είμαστε στενοχωρημένοι για τους εαυτούς μας, για τους οπαδούς μας που ταξίδεψαν μέχρι εδώ. Παλέψαμε παντού, σε όλη τη σεζόν, τερματίσαμε πρώτοι, προκριθήκαμε από τα playoffs και από τον ημιτελικό είχαμε το προβάδισμα σχεδόν σε όλο τον αγώνα. Πέρυσι χάσαμε με buzzer-beater, έτσι είναι το μπάσκετ, απλώς ήταν απέναντί μας. Συγχαρητήρια στη Ρεάλ και στον Τσους Ματέο.

Όλα τα κεφάλια ήταν στο πάτωμα στο φινάλε. Τους είπα να τα σηκώσουν και να είναι περήφανοι για τον τρόπο με τον οποίο δουλέψαμε, υποστηρίξαμε ο ένας τον άλλο, όμως έτσι είναι το μπάσκετ. Κάποιες φορές χρειάζεσαι και την τύχη. Δεν μπορώ να πω περισσότερα, δεν θέλω να μετρήσω τα μπάτζετ, αυτό που παρουσιάσαμε ήταν μια δυνατή, σκληρή ομάδα. Απλώς ήμασταν άτυχοι στο τέλος. Τους είπα ότι έχουμε ακόμη έναν τίτλο για να κερδίσουμε, πρέπει να κλείσουμε τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».