Η Εθνική Ελλάδος έχει μπροστά της τη μεγάλη πρόκληση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το οποίο θα διεξαχθεί στις Φιλιππίνες από τις 25 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Η προετοιμασία θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα με στόχο το πρώτο μετάλλιο μετά τον θρίαμβο επί των Αμερικανών και τη δεύτερη θέση στο τουρνουά της Ιαπωνίας το 2006.

Μπορεί ο Δημήτρης Ιτούδης να έχει στη διάθεσή του τον δύο φορές καλύτερο μπασκετμπολίστα του κόσμου και πρωταθλητή του NBA το 2021 Γιάννη Αντετοκούνμπο και την αφρόκρεμα των Ελλήνων παικτών, αλλά οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν πως θα κληθεί να διαχειριστεί μια πολύ σημαντική απουσία.

Ο λόγος για τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες να ακολουθήσει το φετινό καλοκαίρι την εθνική ομάδα και μάλιστα φρόντισε να ενημερώσει την ΕΟΚ.

Ο διεθνής άσος θεωρεί ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να ξεκουραστεί το καλοκαίρι για να είναι φρέσκος για την νέα σεζόν σε όποια ομάδα αγωνίζεται μετά από μια μεγάλη και επίπονη χρονιά που είχε με τον Ολυμπιακό.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος, με τη σειρά του, προσπάθησε να τον μεταπείσει και του ζήτησε να πάρει χρόνο ώστε να σκεφτεί ξανά την απόφασή του. Λίγες μέρες μετά πάντως ο Σλούκας είχε και νέα επικοινωνία με την ομοσπονδία, στην οποία τόνισε ότι δεν προτίθεται να αλλάξει την αρχική του σκέψη.

Να τονιστεί βέβαια πως ο έμπειρος γκαρντ, ο οποίος δεν έχει λείψει από κανένα καλοκαίρι της Εθνικής Ομάδας εδώ και 20 χρόνια, με το σώμα του να ζητάει απαραιτήτως κάποιους μήνες ξεκούρασης, ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται για απόσυρση αλλά για διάλειμμα.

Να θυμίσουμε πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με τις ΗΠΑ, τη Νέα Ζηλανδία και την Ιορδανία, ενώ θα δώσει όλα τα παιχνίδια στη Μανίλα.