Κάποιος, σκωπτικά ενδεχομένως, θα έλεγε πως η ταχύτητα με την οποία γίνονται viral οι δηλώσεις του βρίσκεται στο εντελώς άλλο άκρο της παροιμιώδους αργούς εκφοράς του λόγου του. Το σίγουρο είναι πως ο Βασίλης Τσιάρτας σπανίως σε αφήνει αδιάφορο με αυτά που λέει. Και το κάνει με μια ευκολία… Σαν να βάζει να πιει σε ένα ποτήρι νερό για να θυμηθούμε δική του αλήστου μνήμης ατάκα!

Τα τελευταία χρόνια ο άλλοτε διεθνής ποδοσφαιριστής επιστρέφει στο προσκήνιο κατά κανόνα για τις πολιτικές του δηλώσεις και επιλογές. Συχνά συγκρουσιακές, σίγουρα και το λιγότερο, αμφιλεγόμενες. Έχει γίνει χαμός κατά καιρούς με τα όσα έχει πει…

Αν το απομονώσουμε στο αγωνιστικό και αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί, ο Βασίλης Τσιάρτας είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έβγαλε ποτέ αυτή η χώρα. Με το εξής άμεσο αποτέλεσμα: Διαθέτει ένα υπερμέγεθες «εγώ». Αυτό του επέτρεψε να γίνει τόσο καλός στην μπάλα (δεν γίνεσαι δίχως αυτοπεποίθηση), αλλά αυτό τον κάνει και να χάνει ενίοτε το μέτρο…

Φάνηκε (και) σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «El Confidencial». Στην Ισπανία θυμούνται ακόμα καλά αυτόν που αποκαλούσαν «El Mago» ακριβώς για τα μαγικά που έκανε στο γήπεδο. Επιπέδου… Λιονέλ Μέσι; Δεν το λέμε εμείς. Ο ίδιος ο Βασίλης Τσιάρτας τόλμησε την απίθανη αυτή σύγκριση. Να τι είπε όταν ρωτήθηκε σε ποιον ποδοσφαιριστή της σημερινής εποχής «βλέπει» τον εαυτό του:

«Αν αφήσεις εκτός τις ατομικές ενέργειες, στις οποίες ντριμπλάρει, και την ταχύτητα με την μπάλα στα πόδια, θα έλεγα τον Μέσι. Για τον τρόπο που σκέφτεται, πασάρει, σουτάρει, την φαντασία που έχει στο παιχνίδι. Δεν έχω λόγο να μη συγκρίνω τον εαυτό μου με αυτόν. Υπάρχουν πράγματα που μόνο αυτός μπορεί να κάνει, διότι αν δεν ήταν έτσι θα υπήρχαν πολλοί όπως αυτός», είπε.

Βασίλης Τσιάρτας

Βασίλης Τσιάρτας: «Έτρεχα λίγο για όσους δεν έχουν γαμ@@@@η ιδέα από ποδόσφαιρο!»

Παράλληλα, ο Βασίλης Τσιάρτας βρήκε την ευκαιρία να τα «χώσει» σε όσους λένε πως δεν έτρεχε ποτέ στο γήπεδο, κατηγορώντας τους εμμέσως πλην σαφώς για «μυρωδιάδες»:

«Έτρεχα λίγο για όσους δεν έχουν γαμ@@@@η ιδέα από ποδόσφαιρο. Έτρεχα στην επίθεση και σκεφτόμουν πιθανούς τρόπους για να δώσω την τελική πάσα και να διασπάσω την άμυνα. Κάποιοι πιστεύουν ότι το να εκτελέσεις φάουλ ή κόρνερ δεν είναι κουραστικό. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μαραθώνιος. Το έχει πει ο Κρόιφ: “Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής πιο γρήγορος από την μπάλα”.

Υπάρχουν λίγοι παίκτες όπως ο Μέσι, ο Ρικέλμε, εγώ. Έλεγαν ότι δεν έτρεχα, αλλά έβαζα 15 ή 20 γκολ και έδινα ασίστ. Για ποιο λόγο τότε δεν απαιτούν και από τους κεντρικούς αμυντικούς να τρέχουν στην επίθεση;».

Μίλησε και για την Εθνική Ελλάδας, παρεμπιπτόντως, ο άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ. Ευχόμενος να τα καταφέρουμε τελικά και να βρεθούμε στην τελική φάση του Euro 2024: «Υπάρχουν ελπίδες. Το σημαντικό είναι σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η ομάδα τον Μάρτιο και να μην υποτιμήσει το Καζακστάν. Είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Μακάρι να είμαστε στο Euro της Γερμανίας».