Μπορεί ο Λιονέλ Μέσι να ψηφίστηκε κορυφαίος παίκτης του κόσμου και να παρέλαβε την 8η Χρυσή Μπάλα της καριέρας του, όμως στις ΗΠΑ τα πράγματα είναι αλλιώς και κουμάντο κάνει ο Γιώργος Γιακουμάκης.

Ο δικός μας σέντερ φορ κέρδισε τον Αργεντίνο μάγο και ψηφίστηκε ως κορυφαίος πρωτοεμφανιζόμενος του MLS.

Ο Έλληνας επιθετικός, στη ρούκι σεζόν του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού πέτυχε 17 γκολ και οδήγησε την Ατλάντα στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος, κερδίζοντας την καθολική εκτίμηση από όλους τους ανθρώπους της λίγκας.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης άφησε άφωνη όλη την ποδοσφαιρική Ολλανδία με τα κατορθώματά του με τη Φένλο (2020-21), κατόπιν έδειξε την αξία του στη Σκωτία με την ιστορική Σέλτικ ενώ από το 2023 συνιστά έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιρικούς πρεσβευτές μας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Έτσι δεν είναι τυχαίο ότι ο Γιακουμάκης απέσπασε την μερίδα του λέοντος στις ψήφους από τα Media και τα στελέχη των ομάδων και έχασε οριακά από τον Μέσι στην ψηφοφορία ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες του MLS.

Ο Κρητικός φορ, συγκέντρωσε το 45,78% των ψήφων, έναντι του 27,28% του Λιονέλ Μέσι και παίρνει στο σπίτι του το βραβείο, το οποίο είχε πάρει πέρσι ένας συμπαίκτης του (Τιάγκο Αλμάδα) και παλιότερα παίκτες όπως ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο και ο Μιγκέλ Αλμιρόν.

Γιακουμάκης