Ο σωματοφύλακας του Λιονέλ Μέσι που ανέλαβε δράση για να προστατεύσει τον αργεντινό σταρ κατά τη διάρκεια του αγώνα της Κυριακής, αναφέρεται ευρέως ότι είναι πρώην Πεζοναύτης- αλλά οι βετεράνοι της επίλεκτης μονάδας λένε ότι δεν τον γνωρίζουν.

Ο Γιασίν Τσουέκο έγινε διάσημος όταν τον περασμένο μήνα κυκλοφόρησαν βίντεο που τον έδειχναν να περπατάει άγρυπνα στο περιθώριο ποδοσφαιρικών αγώνων, να απωθεί έναν εισβολέα στο γήπεδο και να τραβάει τα χέρια των οπαδών από τον Μέσι όταν έβγαζαν selfies με τον άσο της Ίντερ Μαϊάμι.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα της Κυριακής, όταν ένας οπαδός έτρεξε στον αγωνιστικό χώρο με φανέλα της Μπαρτσελόνα και προσπάθησε να αγκαλιάσει τον Μέσι, ο Τσουέκο έπιασε γρήγορα τον οπαδό από το λαιμό και τον έσερνε μπροστά σε όλο το γήπεδο του Λος Άντζελες, προκαλώντας σάλο λόγω της βίαιης στάσης του.

Αθλητικές ιστοσελίδες, όπως το Barstool Sports, και δημοσιεύματα, όπως η La Nacion και η New York Post, ανέφεραν ότι ο μεγαλόσωμος και μυώδης επαγγελματίας των μικτών πολεμικών τεχνών, ήταν πρώην Πεζοναύτης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που υπηρέτησε στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Όμως νυν και πρώην μέλη της επίλεκτης μονάδας δήλωσαν στη DailyMail ότι κανείς γνωστός τους δεν τον είχε ακούσει ποτέ και ότι το όνομά του δεν εμφανιζόταν στη βάση δεδομένων των βετεράνων στην οποία είχαν πρόσβαση.

Ο Τσουέκο και η Ίντερ Μαϊάμι δεν απάντησαν στα σχόλια, αφήνοντας μυστήριο το πού προέκυψε ο ισχυρισμός ότι ο μαχητής του ρινγκ που έγινε σωματοφύλακας υπηρέτησε ως Πεζοναύτης.

Μια εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού πάντως, δήλωσε ότι δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν κανένα σχετικό αρχείο. Δημοσιεύματα υποστηρίζουν επίσης ότι προσλήφθηκε κατόπιν προσωπικής σύστασης του προέδρου της Ίντερ Μαϊάμι Ντέιβιντ Μπέκαμ. Οι εκπρόσωποι του Μπέκαμ, η Authentic Brands Group, επίσης δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχόλια.

Ποιός είναι ο Τσουέκο

Είναι 34 ετών και εμφανίζεται ως γνώστης πολλών πολεμικών τεχνών, μεταξύ των οποίων, Ταεκ Βον Ντο, πυγμάχος, μαχητής ΜΜΑ κλπ.

Κέρδισε τον πρώτο του επαγγελματικό αγώνα στην Ταϊλάνδη στον πρώτο γύρο, εξασφαλίζοντας το φινάλε σε 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα.

Ο ίδιος δημοσιεύει τακτικά πλάνα από την προπόνησή του στον λογαριασμό του στο Instagram, όπου ο Μέσι και ο Σέρχιο Ράμος είναι μεταξύ των 113.000 followers του.