Ο Tom Cruise εμφανίστηκε το βράδυ του Σαββάτου σε αγώνα μπέιζμπολ στο Σαν Φρανσίσκο με τον υιοθετημένο γιο του, τον 26χρονο Connor για να παρακολουθήσουν τον αγώνα των San Fransisco Giants εναντίον των Los Angeles Dodgers για το National League Division Series.

Οι θαυμαστές ειδοποιήθηκαν για την παρουσία του διάσημου ηθοποιού, όταν εμφανίστηκε στη γιγαντοοθόνη και άρχισε να παίζει το Danger Zone, από την ταινία του «Top Gun».

Από εκείνη την στιγμή έχει ξεσπάσει το Twitter ένα αλόγιστο body shaming στον 59χρονο ηθοποιό, με πολλούς να λένε ότι τρόμαξαν να τον αναγνωρίσουν, Δημοσίευμα της «daily mail» αναφέρει ότι ο χολιγουντιανός σταρ είναι πολύ πιθανό να έχει γεμίσει το πρόσωπό του με υαλουρονικό οξύ. 

Ο πρωταγωνιστής του «Mission Impossible» κάθισε στις vip θέσεις και αυτό που όλοι έσπευσαν να σχολιάσουν είναι πως τελευταία έχει αλλάξει η εξωτερική του εμφάνιση, χωρίς να υπολογίζουν τα προβλήματα που μπορεί να έχει αντιμετωπίσει, τα οποία ίσως και να συνέβαλαν στην αλλαγή.

Όταν πρόκειται για ηθοποιό, και πόσο μάλλον έναν άνδρα που έχουμε συνηθίσει με six pack και «αιχμηρές» γωνίες στο πρόσωπο, τότε η κάθε αλλαγή είναι κατακριτέα. Λες και έχει να δώσει αναφορά στον καθένα για το τι τρώει και για το botox που μπορεί να έκανε τέλος πάντων στο πρόσωπό του. Το fat shaming μπορεί να πάρει πολλές μορφές.

Το πρόσωπό του ήταν πρησμένο, είχε και παραπάνω κιλά, ενώ όπως παρατήρησαν οι θαυμαστές του η εμφάνισή του δεν θύμιζε αυτή του περασμένου Ιουλίου σε αγώνα της Formula 1 ή στους πρόσφατους αγώνες τένις στο Wimbledon.

O Tom Cruise δεν είναι ο μόνος

Γιατί, όμως, πρέπει να γίνει αντικείμενο χλευασμού στα social, την ώρα που ο ίδιος φαίνεται συμφιλιωμένος με τον εαυτό του και χαρούμενος σε έναν αγώνα baseball. Δεν μπορεί να μείνει για πάντα ίδιος, όπως και άλλοι εκατομμύρια άνθρωποι, γυναίκες και άνδρες, διάσημοι και μη, που έχουν πέσει θύματα του body shaming.

Το fat shaming δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση. Για παράδειγμα, ο Leonardo Di Caprio έγινε αντικείμενο συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφού πήγε διακοπές το 2014 και εμφανίστηκε χωρίς six pack, όπως και ο Vin Diesel.

Ο Howard Stern χλεύασε κάποτε τον Sam Smith στη ραδιοφωνική του εκπομπή το 2015 λέγοντας: «Ξέρεις τι αγαπώ σε αυτόν τον τύπο; Είναι μια άσχημος και χοντρός. Το λατρεύω». Τέλος και ο Rob Kardashian έχει σχολιαστεί επανειλημμένα επειδή δεν είχε τέλειο σώμα όπως οι αδερφές του.

Γιατί οι ηθοποιοί κρίνονται πιο σκληρά από όλους

Το να είσαι επαγγελματίας ηθοποιός είναι μια καριέρα που απαιτεί απόλυτη αφοσίωση και προθυμία αλλαγής για να πετύχεις, ωστόσο κάποια στιγμή σταματάνε να ασχολούνται το σώμα τους είτε γιατί κουράστηκαν ή απλά επειδή μεγάλωσαν. Το body shaming απέναντι τους εκτός από οπισθοδρομικό είναι επίσης ένας καταδικαστέος αβάσιμος τρόπος για να προσδιορίσει κανείς πόσο καλός είναι στη δουλειά του.

Η έννοια του «ιδανικού ανδρικού σώματος» με μυς και κοιλιακούς έχει επικρατήσει και συνδέεται με την επιτυχία. Ωστόσο, δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς πια ότι και οι άνδρες έχουν υποβληθεί στον ίδιο έλεγχο βάσει εμφάνισης. Μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με την κατάθλιψη και με ψυχικές διαταραχές, αν νιώσουν απέχθεια για το σώμα τους, και όποια γυναίκα μάχεται για την καταπολέμηση του bullying πρέπει να το αναγνωρίζει.

Τα πράγματα δεν είναι μονοδιάστατα και τέτοιες συμπεριφορές «δεν παίζουν μόνο σε ένα γήπεδο». Μπορεί ο Tom Cruise να μην κάνει με τη νέα του εικόνα για ταινίες δράσης, αλλά αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να κρίνει την εικόνα του με αρνητικό τρόπο, επειδή δεν ανταποκρίνεται στα στάνταρ του.