Μπορεί ο Τάσος Ξιαρχό να βρίσκεται στο επίκεντρο τις τελευταίες τρεις ημέρες, εξαιτίας της απαράδεκτης κίνησης του να τραβήξει βίντεο μια κοπέλα σε μαγαζί, να την ανεβάσει στο Instagram του και να την διαπομπεύσει για τα κιλά και το μπλουζάκι με τις ρίγες, ωστόσο ταυτόχρονα στο twitter, γινόταν και ένα άλλο ανελέητο bullying, με αποδέκτη τη Κατερίνα Στικούδη. Το οποίο δε, πέρασε και κάπως στα ψιλά.

Η τραγουδίστρια έκανε κάτι πολύ κακό, για τον κόσμο. Επέστρεψε στη δουλειά της, μια εβδομάδα μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού. Άκουσον-άκουσον. Κατηγορήθηκε, δηλαδή, που παρά το ότι το μωρό δεν σαραντάρισε, εκείνη γύρισε στις επαγγελματικές της υποχρεώσεις, πράγμα που την κάνει ανάξια μητέρα, μάλλον. Στη θέση της Κατερίνας Στικούδη, θα μπορούσε να είναι η οποιαδήποτε φυσικά. Όπως και να ‘χει, κάθε μητέρα εκεί έξω, έχει για κάποιο λόγο να αντικρούσει διάφορα σχόλια από κακεντρεχείς ανθρώπους, οι οποίοι, είναι εκείνοι που κατηγορούν εξίσου τον Ξιαρχό για bullying. Το βλέπετε το λάθος έτσι;

Αυτό που όλοι έχουμε γίνει φωτεινοί παντογνώστες και εκφέρουμε άποψη σε πράγματα που δεν γνωρίζουμε, να το εξετάσουμε κάποια στιγμή. Η αντίληψη ότι μια γυναίκα λεχώνα πρέπει να κάτσει απαραιτήτως σπίτι της κάτι μήνες και να μη γυρίσει στη δουλειά της, είναι τουλάχιστον μεσαιωνική. Θυμίζει δηλαδή και εκείνη την αντίληψη της Θεοφανίας Παπαθωμά, με τον ρόλο της γυναίκας στο σπίτι.

Γενικά οι μητέρες βιώνουν ένα είδος bullying, για κάποιον ανεξήγητο ρόλο. Να υπενθυμίσω σε αυτό το σημείο, την ερώτηση που δέχθηκε η Μαριάννα Τουμασάτου από δημοσιογράφο, η οποία την ρώτησε αν νιώθει τύψεις που αφήνει το παιδί σπίτι, την ώρα που εκείνη εργάζεται. Δεν θα σχολιάσω το πόσο σεξιστικό ακούγεται όλο αυτό, αλλά χωρίς να θέλω να σας προσγειώσω απότομα, κάπως πρέπει να μεγαλώσει κι αυτό το παιδί, δε νομίζετε; Εκτός αν τα ημερολόγια μας δεν γράφουν 2021, αλλά 1960.

Στο μεταξύ, εκτός από την επιστροφή της στο παιχνίδι, η Κατερίνα Στικούδη μπήκε στο στόχαστρο και για το σώμα της, το οποίο ήταν σε καλή κατάσταση και μπράβο της. Σύμφωνα με τον κόσμο, έπρεπε τουλάχιστον να είχε τα κιλά της εγκυμοσύνης. Τώρα που εκείνη εμφανίστηκε σε μια καλή φόρμα και χωρίς τη φουσκωμένη κοιλιά, δυσαρέστησε τους απανταχού επικριτές που δεν έχουν με τι άλλο να ασχοληθούν σε αυτή τη ρημάδα τη ζωή.

Εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι πως κάποια στιγμή θα πρέπει να κάτσουμε όλοι κάτω και να σκεφτούμε πόσο bullying ασκούμε εν τέλει ο καθένας ξεχωριστά. Είναι άλλο το να σχολιάζεις και να εκφέρεις μια άποψη κι άλλο να κατακρίνεις ανθρώπους που έχουν αποφασίσει να κάνουν ό,τι θέλουν στη ζωή τους. Η Στικούδη και η κάθε Στικούδη, έχει το δικαίωμα να επιστρέψει στα καθήκοντά της όποτε εκείνη θέλει και να φορέσει ό,τι της αρέσει, και λογαριασμό δεν θα δώσει σε κανέναν.