Ούτε Ιταλίδα είναι, ούτε με ταινίες έχει σχέση (μόνο εξ αντανακλάσεως), όμως με το που αρχίσαμε να γράφουμε τούτες τις αράδες, η υπέροχη ταινία του Πάολο Σορεντίνο από το 2013 ήρθε και μας κόλλησε στο μυαλό. Σαν γλυκιά επαναλαμβανόμενη κασέτα: La Grande Bellezza. Η τέλεια ομορφιά. Ακούει (και) στο Ιρίνα Σάικ.

Το ότι οι περισσότεροι μάθαμε την Ιρίνα Σάικ ως «το κορίτσι του Κριστιάνο Ρονάλντο» και σήμερα ελάχιστοι τη θυμούνται ως τέτοιο, λέει πάρα πολλά. Γιατί μακριά από μας κάθε υπόνοια ότι ένας άνθρωπος ορίζεται μέσω του (ή της) συντρόφου του, αλλά όσο και να το πεις, έχει σημασία αν ο «έτσι» σου είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου. Είναι βαριά η σκιά που μπορεί να πέσει πάνω σου.

Το φως της ομορφιάς της Ιρίνα όμως, ήταν τόσο ισχυρό ώστε να αφήσει πολύ πίσω της την ερωτική περιπέτεια με τον CR7. Να χαράξει ένα δικό της μονοπάτι, που μόνο καλά την πήγε, μόνο προς τα ψηλά. Μετατρέποντάς την σε ένα supermodel που οι Οίκοι Μόδας κάνουν ουρά για να δουλέψουν μαζί του. Σε μια γυναίκα που κάθε της κίνηση, κάθε της βλέμμα μετράει και επηρεάζει.

Όταν η Ιρίνα Σάικ άφησε τις Κάννες με το στόμα ανοιχτό

Τα θυμηθήκαμε όλα αυτά, όχι ότι το ξεχάσαμε ποτέ εδώ που τα λέμε, βλέποντάς πρόσφατα την Ιρίνα Σάικ στις Κάννες. Τέλη Μάϊου, αλλά έκανε ψύχρα προς το κρύο εκεί στο νότο της Γαλλίας. Ξάφνου η θερμοκρασία ανέβηκε ή έτσι το ένιωσαν οι παρευρισκόμενοι.

Από το 2018 είχε η Ιρίνα να πατήσει στο κόκκινο χαλί και μάλλον η αναμονή της δημιούργησε μια φούντωση, μια φλόγα. Και είπε, κατά δήλωσή της, να το διασκεδάσει, να πάει κόντρα σε νόρμες, κανόνες και επισημότητες. Να κάνει ντόρο, να κάνει τη διαφορά.

Τι με εσώρουχα εμφανίστηκε πάνω από διάφανη δημιουργία του Gucci. Τι με ένα φόρεμα που αποτελούνταν από μια μάξι χαμηλοκάβαλη φούστα και ένα crossover crop top – bonus, ήταν πρακτικά άβαφη. Τι με βιολετί φόρεμα βγαλμένο από το παλιό Χόλιγουντ. Όλα αυτά τα «τι» έφεραν ταραχή.

«Θέλω να βλέπω ένα διαφορετικό είδος μόδας στις Κάννες. Μια πιο φρέσκια ματιά. Να σκεφτώ “Τι θέλει η νέα γενιά; Τι θα φοράει η 6χρονη κόρη μου όταν γίνει 18;». Γιατί, ναι, είναι και μαμά η Ιρίνα Σάικ σε περίπτωση που το έχετε ξεχάσει. Με μπαμπά τον Μπράντλεϊ Κούπερ – η κινηματογραφική σύνδεση που λέγαμε στην αρχή του κειμένου.

Ήταν ένα από τα πιο λαμπερά, αλλά και πιο διακριτικά γκράντε ζευγάρια της showbiz. Αθόρυβα τα έφτιαξαν, αθόρυβα χώρισαν – τηρουμένων πάντα των αναλογιών. Γιατί; Ποτέ δεν μάθαμε συγκεκριμένα.

Η Ιρίνα Σάικ έχει περιοριστεί να πει το εξής: «Σε όλες τις σχέσεις φέρνεις τον καλό και τον κακό εαυτό σου – αυτή είναι η ανθρώπινη φύση. Δύο υπέροχοι άνθρωποι δεν κάνουν απαραίτητα ένα υπέροχο ζευγάρι. Νομίζω ότι υπήρξαμε τυχεροί που είχαμε για ένα διάστημα ο ένας τον άλλον. Τώρα προχωράμε ο καθένας σε διαφορετικά μονοπάτια».

Διατηρούν μια πολύ καλή σχέση και φροντίζουν να είναι δίπλα στην κόρη τους στο 100%. Μαζί όταν πρέπει, αλλά βασικά χώρια. Σημασία έχει όμως πως όλα γίνονται ήρεμα, με σεβασμό και αγάπη στο παιδί. Όπως πρέπει δηλαδή.

Τι ήθελε να πετύχει η Ιρίνα Σάικ – Και βεβαίως τα κατάφερε

Στις Κάννες η Ιρίνα Σάικ είχε πάει και μόλις 8 εβδομάδες αφότου έγινε μητέρα. Τώρα είχε να πάει κοντά 4 χρόνια. Το αποφάσισε πως θα επιστρέψει μόλις 2 εβδομάδες πριν από την έναρξη του Φεστιβάλ. Δεν χρειαζόταν παραπάνω χρόνο για να λάμψει, να γίνει το επίκεντρο της προσοχής.

«Τα τελευταία 10 χρόνια τόσο εγώ όσο και η μόδα, εξελιχθήκαμε. Είναι μια νέα εποχή, με άλλη οπτική και ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτή τη στιγμή για να δοκιμάσω νέα ντυσίματα, να διασκεδάσω. Να νιώσω ελεύθερη να εκφράσω μια διαφορετική πτυχή της προσωπικότητας και της δημιουργικότητάς μου.

Παλιά ήμουν νευρική όταν περπατούσα στο κόκκινο χαλί. Όχι πια. Είμαι πολύ πιο άνετη με τον εαυτό μου και ήθελα να δείξω ότι μπορώ να είμαι μητέρα, μια εργαζόμενη μητέρα, και αυτό να μην με εμποδίζει να κάνω αυτό που αισθάνομαι, να έχω στιλ και να εκφράζομαι όπως προτιμώ», σχολίασε η Ιρίνα Σάικ.

Κοντά 22 εκατ. ακόλουθοι στο Instagram συμφωνούν απόλυτα μαζί της. Οι γυναίκες ακόμα περισσότερο. Το δικαίωμα να ντύνεσαι και να αισθάνεσαι όπως θες. Η «υποχρέωση» να μην παραμελείς τον εαυτό σου όταν γίνεσαι γονέας. Η ηδονή του να σπας τους κανόνες. Μόδα είναι, το σηκώνει, αν δεν το απαιτεί κιόλας. Μετά από κάποια χρόνια, ποιος ξέρει, μπορεί να θεωρείται πρωτοπόρος η Ιρίνα Σάικ.

Κατανοεί προφανώς πως δεν άρεσε σε όλους η τόλμη της, οι επιλογές της. Αλλά είναι ένα κόστος που εμφανίζεται πρόθυμη να αναλάβει. Προβλήματα… πρώτου κόσμου, θα πει κανείς. Δεν παύουν όμως να είναι προβλήματα.

Αγαπάει τις Πιλάτες, κάνει καθημερινά όταν βρίσκεται στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη. Της βγάζει το λάδι ο personal trainer με τον οποίο συνεργάζεται, αλλά μόνο καλά λόγια έχει να (του) πει. Τα αγαθά κόποις κτώνται. Γιατί μπορεί να κουράζεται, μπορεί πολλές φορές να φλερτάρει με την ιδέα να τα παρατήσει, αλλά αυτά είναι παροδικό. Τίποτα δεν της αρέσει περισσότερο από το να δοκιμάζει τα όρια της, σωματικά και ψυχικά.

Γενικά πάντως δεν είναι τύπος που τρελαίνεται με την εικόνα της η Ιρίνα Σάικ. Προτιμάει το casual look, τα απλά πράγματα. Οτιδήποτε αρκεί να νιώθει άνετα. Εδώ στο Met Gala εμφανίστηκε σε ένα πάρτι με… φόρμα γυμναστικής! Βέβαια, αν είσαι η Ιρίνα Σάικ μπορείς να φορέσεις ό,τι θες…Γι’ αυτό μάλλον το ευχαριστήθηκε τόσο στις Κάννες. Γιατί ξέφυγε από την καθημερινότητά της. Το χρειαζόμαστε όλοι από καιρό σε καιρό.

Δεν φοβήθηκε ποτέ ξανά τίποτα και κανέναν

Η Ιρίνα Βαλέριεβνα Σαϊχλισλάμοβα, όπως είναι το πλήρες της όνομα, μπορεί να κοιτάζει πίσω και μπροστά με ικανοποίηση. Γεννημένη το 1986 σε μια μικρή ρωσική πόλη στα Ουράλια Όρη, έχει φτάσει πολύ πιο μακριά απ’ αυτό που η μοίρα φαινομενικά την είχε προορισμένη.

Ο πατέρας της ήταν Τάταρος ανθρακωρύχος και η μητέρα της, νηπιαγωγός. Έχασε τον μπαμπά της πολύ νωρίς, το 2000, λόγω πνευμονιάς, αλλά κουβαλάει πάντα μαζί της την ανάμνησή του και την ομορφιά της – απ’ αυτόν λέει πως την κληρονόμησε.

Θυμάται και κάτι άλλο, τραυματικό αυτό: Έξι χρονών ήταν, όταν μασκοφόροι οπλισμένοι ληστές μπούκαραν σπίτι της. Ήξεραν ότι ο πατέρας της είχε μόλις πουλήσει το αμάξι του και άρα είχε μετρητά – αργότερα θα μαθευόταν πως τον πρόδωσε αυτός που νόμιζε πως ήταν ο καλύτερος του φίλος.

Της έχει μείνει από τότε η φοβία. Δεν ανοίγει ποτέ την πόρτα σε κάποιον που δεν ξέρει. Όμως όπως σαφώς και περίτρανε έδειξε όλη η μετέπειτα πορεία της, τίποτα άλλο δεν την εσκίαξε, τίποτα δεν την κράτησε «κάτω». Η λυτρωτική δύναμη της τέλειας ομορφιάς.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by irina shayk (@irinashayk)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by irina shayk (@irinashayk)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by irina shayk (@irinashayk)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by irina shayk (@irinashayk)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by irina shayk (@irinashayk)