Για δεκαετίες φαινόταν πως ο δολοφόνος της Lindy Sue Biechler δεν θα εντοπιζόταν ποτέ. Η 19χρονη δολοφονήθηκε το 1975 στο ίδιο της το σπίτι, στην κομητεία Lancaster, προκαλώντας μεγάλο σοκ στην τοπική κοινωνία. Το πτώμα της έφερε 19 μαχαιριές στο στήθος, το λαιμό, την πλάτη και την άνω κοιλιακή χώρα. Πάλεψε σκληρά για τη ζωή της, αλλά η Biechler, μια εργαζόμενη σε ανθοπωλείο που περιγράφηκε από τον σύζυγό της Phil ως «εξαιρετικά συμπονετική» και «απίστευτα γοητευτική», διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρή. Κι ενώ οι μέρες περνούσαν, η αστυνομία δεν μπορούσε να βρει τον δράση.

Δεκάδες άνθρωποι είχαν προσαχθεί ως ύποπτοι (πάνω από 300 φημολογείται), αλλά όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού για κανέναν δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία. Η υπόθεση πάγωσε για πολλά χρόνια.Υπήρχε όμως ένα πολύτιμο στοιχείο: Το DNA που αντλήθηκε από το σπέρμα που βρέθηκε στα εσώρουχα της κοπέλας και το οποίο υποβλήθηκε και διαφυλάχθηκε σε μια εθνική βάση δεδομένων. Το 1997 η υπόθεση ερευνήθηκε εκ νέου όταν με νέο νόμο της εποχής άνοιξαν εκ νέου ανεξιχνίαστες υποθέσεις και έτσι, σκιαγραφήθηκε το προφίλ του δράστη της δολοφονίας.

Το 2019 ανέλαβε την υπόθεση η Μονάδα Ανεξιχνίαστων Υποθέσεων της κομητείας Lancaster. Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στον πρώην γείτονα της Lindy, David Sinopoli. Τον Φεβρουάριο, η αστυνομία εντόπισε τον Sinopoli στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Φιλαδέλφειας. Αφού πέταξε ένα χρησιμοποιημένο κύπελλο καφέ, οι αστυνομικοί το μάζεψαν και το πήραν για εξέταση.

Το DNA που βρέθηκε στο ποτήρι ταυτίστηκε με το σπέρμα που βρέθηκε στο εσώρουχο της Lindy τον Απρίλιο. Τον περασμένο μήνα, οι αστυνομικοί ταύτισαν επίσης το αίμα που βρέθηκε στο σώμα της Lindy με το ποτήρι του καφέ. Αυτό θεωρήθηκε αρκετό για να γίνει τελικά η σύλληψη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η Heather Adams, η εισαγγελέας της κομητείας Lancaster, ανακοίνωσε τη σύλληψη του David Sinopli, του οποίου το DNA, λένε οι αρχές, ταίριαζε με το δείγμα που ελήφθη από τη σκηνή της δολοφονίας του Biechler σχεδόν πέντε δεκαετίες πριν. Η ίδια δήλωσε: «Υπήρξε μια ατέρμονη επιδίωξη της δικαιοσύνης σε αυτή την υπόθεση που μας οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη του Sinopoli. Η Lindy Sue Biechler ήταν στο μυαλό πολλών ανθρώπων όλα αυτά τα χρόνια. Σίγουρα, οι αρχές επιβολής του νόμου δεν ξέχασαν ποτέ τη Lindy Sue και αυτή η σύλληψη σηματοδοτεί το πρώτο βήμα για την απονομή δικαιοσύνης για εκείνη και την απόδοση ευθυνών στον δολοφόνο της».

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Archie Karas: Ο Έλληνας τζογαδόρος που κέρδισε 40 εκατ. δολάρια στο πόκερ και τα έχασε όλα

Όταν stalker απήγαγε την Jessica Alba σε ηλικία μόλις 15 ετών – Η τραυματική μέρα που στιγμάτισε τη ζωή της

Pyramiden: Μία πόλη «φάντασμα» στον Αρκτικό Ωκεανό