Το velvet είναι το ύφασμα του χειμώνα, οπότε είναι αναμενόμενο να το βλέπουμε σε πολλά από τα ρούχα. Δίνει μια αρχοντιά και μια φινέτσα σε αυτόν που το φοράει και μπορούμε να πούμε ότι έχει επιστρέψει δυναμικά από την δεκαετία των 90s.

Ο Daniel Craig μας έδειξε τον τρόπο για να φορεθεί σωστά και από τους άνδρες. Το ροζ βελουτέ σμόκιν που έβαλε στην πρεμιέρα της ταινίας James Bond: No Time to Die δεν πέρασε σίγουρα απαρατήρητο.

Δεν είναι ο μόνος που έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση στο ύφασμα. Είδαμε και τον Jake Gyllenhaal να εμφανίζεται στο κόκκινο χαλί λίγες μέρες αργότερα με ένα σμαραγδένιο βελούδινο κοστούμι Bottega Veneta, συνδυασμένο με ένα απλό λευκό T- shirt και loafers.

https://www.youtube.com/watch?v=JeCeymFCK0E

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που το βελούδο έχει την τιμητική του σε τέτοιες εμφανίσεις υψηλού κύρους. Ο Donald Glover, υιοθέτησε την απόλυτη τάση της σεζόν στις Χρυσές Σφαίρες του 2017.

Ακόμα και ο Sean Connery έχει δείξει ότι προτιμάει ένα κομψό βελούδινο βραδινό σακάκι σε διαχρονικές ταινίες όπως το Diamonds Are Forever. Το καλοφτιαγμένο βελούδινο σακάκι έχει λεπτά πέτα με σάλι που οδηγούν στο μπροστινό μέρος σε ένα κουμπί, το οποίο βρίσκεται κλειστό σε όλη τη σκηνή, ακόμη και όταν κάθεται.

Ο Jason Sudeikis τράβηξε επίσης τα βλέμματα και έγινε πρωτοσέλιδο στα φετινά Emmy Awards, όχι μόνο λόγω της βραβευμένης ερμηνείας του Ted Lasso αλλά και για το μπλε βελούδινο κοστούμι Tom Ford που επέλεξε. Ο Chris Evans φόρεσε ένα βελούδινο μπλέιζερ σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό του Sudeikis στα Όσκαρ του 2019.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cole Walliser (@colewalliser)

Φαίνεται οι αστέρες του Χόλιγουντ να έχουν αδυναμία στο velvet look. O Harry Styles και ο Billy Porter έχουν ρισκάρει και έχουν κάνει υπέρβαση σε χρώματα και τα υφάσματα, καταφέρνοντας να ξεφύγουν από το  γνωστό ασπρόμαυρο σμόκιν.

Το velvet πάει σε όλους

Ακόμα και ο πιο athletic, Jason Momoa, το τόλμησε όταν φόρεσε ένα μαύρο μπλουζάκι κάτω από το πράσινο βελούδινο σακάκι του στην 21η ετήσια έκθεση InStyle and Warner Bros.

Δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε κι την εμφάνιση του Dwayne “The Rock” Johnson στο κόκκινο χαλί, όταν επέλεξε ένα μονόχρωμο καφέ βελούδινο σύνολο στο Time 100 Gala το 2019.

Last but not least, ο πρωταγωνιστής της σειράς «Υou», Penn Badgley, ο οποίος επέλεξε ένα total βυσσινί βελουτέ κουστούμι στο show Jimmy Kimmel Live.

Συμφωνούμε, λοιπόν, ότι το βελουτέ έχει έρθει για να μείνει και μπορεί να απογειώσει ακόμα και την πιο απλή εμφάνιση. Αν θέλει να κάνεις την διαφορά και να σε θυμούνται λοιπόν, κάντο όπως ο Craig.