Κάθε νέα δεκαετία φέρνει μαζί της αλλαγές και η μόδα δε θα μπορούσε να τη γλυτώσει. Ήδη μέσα στο πρώτο μισό του έτους βλέπουμε να επανέρχονται στοιχεία που τα προηγούμενα χρόνια είχαν εκλείψει, όπως οι πολλές τσέπες στα παντελόνια, το total white look για το καλοκαίρι, το ξεθωριασμένο τζιν και τα bomber jackets.

Αυτά που έρχονται, παίρνουν τη θέση αυτών που φεύγουν κι ένα από τα στυλιστικά statements της περασμένης δεκαετίας που μάλλον δε θα τη βγάλει καθαρη φέτος, είναι οι εκτεθειμένοι αστράγαλοι.

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα 6-7 ετών ήταν όντως πολύ σύνηθες να βλέπεις μακριά παντελόνια με σηκωμένα μπατζάκια, ώστε να φαίνεται ο αστράγαλος, κάτι που άφησε εκτός παιχνιδιού και τις μακριές κάλτσες. Αυτό το trend δεν έμενε μόνο στους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό άλλωστε ήταν αναμενόμενο. Αφορούσε σε όλες τις εποχές.

Κι άντε πες ότι το φθινόπωρο και την άνοιξη, σε μια χώρα τόσο ζεστή όπως η Ελλάδα, είναι αποδεκτό. Αλλά μέσα στην καρδιά του χειμώνα και σε μέρες που η θερμοκρασία έπεφτε κάτω από τους 10 βαθμούς, πώς γινόταν να κυκλοφορεί κανείς με γυμνούς αστραγάλους; Κάποια στιγμή μας βγήκε το μητρικό ένστικτο και φωνάζαμε σε όποιον βλέπαμε «θα κρυώσουν τα πόδια σου, βάλε καμιά κάλτσα, σε βλέπω και τουρτουρίζω».

Το φετινό φθινόπωρο και χειμώνα τα exposed ankles παντελόνια πάνε στη γαλαρία και βγαίνουν μπροστά τα παντελόνια που φτάνουν μέχρι και τον αστράγαλο, ενώ τις μηχανές τους ζεσταίνουν και οι κάλτσες, ήδη από την καλοκαιρινή περίοδο. Και δεν μιλάμε μόνο για κοντά καλτσάκια ή no show κάλτσες, αλλά και για κάλτσες που σκεπάζουν το πόδι μέχρι πάνω από τον αστράγαλο.

Σε μια περίοδο που όλοι οι γάμοι του 2020 και του 2021 γίνονται απανωτά, αν βρέθηκες σε κανένα, θα είδες ότι το bare ankle ήταν εξαφανισμένο και όλοι είχαν να επιδείξουν κάποιο fancy ζευγάρι κάλτσες κάτω από το παντελόνι του κοστουμιού τους ή το casual επίσημο τζιν τους.

Η φάση λοιπόν είναι κάπως έτσι. Ναι, κι εδώ το μπατζάκι διπλώνεται. Όχι όμως για να φανεί ο ankle που κάθεται με τη νεολαία, αλλά για να αναδειχθεί η καρό κάλτσα.