Έχετε ακούσει για τον Mr.Wad από την Αφρική; Αν όχι, δεν θα σας κατηγορήσει κανείς ότι δεν παρακολουθείτε την επικαιρότητα. Ο Γκανέζος bodybuilder, για να το θέσουμε κομψά, δεν είναι… με το σύστημα. Αυτό το σύστημα που συνδέει το γυμνασμένο κορμί με το ακριβό γυμναστήριο, τα εξειδικευμένα μηχανήματα που γυμνάζουν ομάδες μυών, τις πανάκριβες βιταμίνες, μέχρι και τα στεροειδή που φουσκώνουν τους μύες σαν μπαλόνια. Και φυσικά τα εντυπωσιακά ρούχα, παπούτσια και άλλα αξεσουάρ.

Ο Mr.Wad προτείνει κάτι τελείως διαφορετικό. Πολύ πιο οικονομικό απ’ αυτό που σπρώχνει το σύστημα, αλλά και ιδιαίτερα απαιτητικό όσον αφορά την πνευματική προετοιμασία. Με λίγα λόγια, αν θέλετε να αποκτήσετε κορμί σαν του Mr.Wad, σηκωθείτε αμέσως από τον καναπέ, οπλιστείτε με υπομονή κι επιμονή και… ξεκινήστε. Δεν χρειάζεται να πάτε στην Αφρική.

Διάσημος πια για την απίστευτη σωματική του διάπλαση και τη δύναμή του, ο Mr.Wad δεν έχει συνδρομές στο γυμναστήριο (πού να βρεις ακριβά γυμναστήρια στην Αφρική…), δεν χρησιμοποιεί πρωτεϊνες και φυσικά δεν βάζει στον οργανισμό του στεροειδή. Αντίθετα, προτιμά να προπονείται στη φύση με αντικείμενα όπως πέτρες, κορμούς, σχοινιά, λάστιχα και μπουκάλια.

Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει μια ποικιλία ασκήσεων για διαφορετικούς μύες και κινήσεις, όπως push-ups, pull-ups, dips, squats, lunges, curls, presses, rows και άλλα. Το μυστικό, βέβαια, είναι ότι κάνει 100 (!) επαναλήψεις ή και περισσότερες ανά σετ χωρίς ανάπαυση μεταξύ των σετ. Εκτελεί, επίσης, επίσης μερικά άλματα, σπριντ, ρίψεις και χτυπήματα.

Το διαιτολόγιό του είναι εξαιρετικά λιτό, κλασικό των κατοίκων της Αφρικής. Τρώει φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, φασόλια, ξηρούς καρπούς, σπόρους, αυγά, ψάρια και κρέας. Δεν τρώει επεξεργασμένα τρόφιμα που είναι γεμάτα ζάχαρη, αλάτι και λίπος. Δεν έχει ούτε ίχνος λίπους στο σώμα του  γιατί καίει περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνει. Έχει επίσης γρήγορο μεταβολισμό και καλά γονίδια.

Τα μυστικά του Μr.Wad κρύβονται σε δύο έξεις: ένταση και συνέπεια. Οι προπονήσεις του γίνονται με υψηλή ένταση και υψηλές επαναλήψεις για να κάνουν τους μύες του να δουλεύουν σκληρά και να ιδρώνουν. Είναι συνεπής και πειθαρχημένος για να κάνει τους μυς του να μεγαλώσουν και να προσαρμοστούν. Σε κάθε προπόνηση είναι παθιασμένος και αποφασισμένος να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και όριο.

Πώς μπορείς να γίνεις σαν τον Mr.Wad από την Αφρική;

Αν θέλετε να ακολουθήσετε τα βήματα του Mr.Wad (που έχει αποκτήσει το παρατσούκλι Hulk από την Αφρική), πρέπει πριν απ’ όλα να τα προσαρμόσετε στις ανάγκες σας. Μερικές πρακτικές συμβουλές για το πώς θα το κάνετε αυτό:

  •  Βρείτε ένα μέρος έξω όπου μπορείτε να προπονηθείτε με φυσικά αντικείμενα όπως πέτρες, κορμούς, σχοινιά, ελαστικά, μπουκάλια ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να σας κάνει να εργαστείτε σκληρά. Μπορείτε, βέβαια, να χρησιμοποιήσετε το βάρος του ίδιου σας του σώματος, όπως γίνεται π.χ. στα push-ups.
  • Επιλέξτε μερικές ασκήσεις που λειτουργούν διαφορετικούς μύες και κινήσεις. Μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικές ασκήσεις ανάλογα με το τι θέλετε να δουλέψετε και τι σας αρέσει να κάνετε. Μπορείτε επίσης να αλλάζετε τις ασκήσεις κάθε λίγες εβδομάδες για να διατηρείτε τα πράγματα φρέσκα και συναρπαστικά.
  • Κάντε κάθε άσκηση για 100 επαναλήψεις ή περισσότερες ανά σετ χωρίς ανάπαυση μεταξύ των σετ. Μπορείτε να αλλάξετε τον αριθμό των επαναλήψεων ανάλογα με το πόσο σε φόρμα είστε και πόσο δύσκολη είναι η άσκηση. Η ιδέα είναι να πιέσετε τον εαυτό σας στα άκρα κι ακόμα παραπέρα, προσέχοντας βεβαίως μην τραυματιστείτε.
  • Προσθέστε μερικά άλματα, σπριντ και ρίψεις στη ρουτίνα της γυμναστικής σας, για να την κάνετε πιο εκρηκτική και διασκεδαστική. Μπορείτε να κάνετε οποιεσδήποτε κινήσεις που σας κάνουν να κινείστε γρήγορα και δυνατά.
  • Τρώτε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, φασόλια, ξηρούς καρπούς, σπόρους, αυγά, ψάρια και κρέας. Μην τρώτε επεξεργασμένα τρόφιμα που είναι γεμάτα ζάχαρη, αλάτι και λίπος.
  • Πίνετε άφθονο νερό.
  • Προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον οκτώ ώρες την ημέρα.

Αρκούν λίγες ημέρες από τη στιγμή που θα ξεκινήσετε αυτό το πρόγραμμα για να δείτε και μόνοι σας τα αποτελέσματα. Μπορεί να μην γίνετε τόσο… φέτες όσο ο Mr.Wad από την Αφρική, αλλά θα γίνετε καλύτεροι και υγιέστεροι με πολλούς τρόπους. Θα διασκεδάσετε, επίσης, και θα ανυπομονείτε για την επόμενη προπόνηση. Χώρια που θα εντυπωσιάσετε τους άλλους, δείχνοντάς τους τι μπορείτε να κάνετε με ελάχιστο εξοπλισμό, αλλά τη μέγιστη προσπάθεια.

** Με πληροφορίες από medium.