Η Ελλάδα είναι πραγματικά τέλεια όλο το χρόνο. Ένα φιλί από τον ήλιο και ένα ζεστό αεράκι που μας χαϊδεύει το μάγουλο στη μέση του χειμώνα μπορεί να είναι η καλύτερη αίσθηση απ’ όλα.

Ακόμη και για εκείνους που βρίσκονται στις χώρες του παγωμένου χιονιά, το καλό νέο είναι ότι με ένα αεροπλάνο μπορούν εύκολα να βρεθούν στην Ελλάδα και να ζήσουν το «αιώνιο» καλοκαίρι της.

Στα τέλη του 2023, το U.S. News and World Report δημοσίευσε την 8η ετήσια κατάταξη των Καλύτερων Χωρών, μια λίστα που βασίζεται στις «παγκόσμιες αντιλήψεις» για τους προορισμούς σε όλο τον κόσμο όσον αφορά διάφορα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη μεθοδολογία της έκθεσης, η ανάλυση του 2023 κάλυψε αντιλήψεις για 87 έθνη και ερεύνησε περισσότερα από 17.000 άτομα, ζητώντας τους να βαθμολογήσουν προορισμούς με 73 διαφορετικά χαρακτηριστικά. Και ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά ήταν πόσο ευχάριστο θεωρείται το κλίμα μιας χώρας.

Αφού συγκέντρωσαν και ανέλυσαν τους αριθμούς, η έκθεση κατέταξε την Ελλάδα ως το έθνος με το πιο ευχάριστο κλίμα στη γη.

Είναι γνωστό ότι τα καλοκαίρια στην Ελλάδα είναι η απόλυτη τελειότητα, με τον ήλιο να λάμπει σχεδόν κάθε μέρα και τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα.

Αναφέρεται μάλιστα ότι η Αθήνα έχει περισσότερες από 300 ηλιόλουστες ημέρες το χρόνο.

Ωστόσο, το πιο ευχάριστο για την Ελλάδα είναι το γεγονός ότι οι θερμοκρασίες είναι πάντα μάλλον ήπιες, ακόμη και σε μήνες όπως ο Ιανουάριος, όταν η μέση θερμοκρασία στην Αθήνα πέφτει ακόμη και κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου δεν έχει παγωνιά. Οι θερμοκρασίες μοιάζουν σχετικά ήπιες.

Η Ελλάδα κατέλαβε επίσης υψηλή θέση σε άλλες πτυχές της έρευνας, συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης κατάταξης για την κληρονομιά και της τρίτης για την περιπέτεια.

Ωστόσο, εάν χρειάζεστε περισσότερη ποικιλία, το U.S. News and World Report ανέφερε επίσης την Πορτογαλία ως το δεύτερο πιο ευχάριστο κλίμα, ακολουθούμενη από την Ισπανία στην τρίτη θέση, τη Βραζιλία στην τέταρτη και την Ιταλία στην πέμπτη.

Το top 10 συμπληρώνουν η Νέα Ζηλανδία, το Μεξικό, η Κόστα Ρίκα, η Αργεντινή και η Αυστραλία, επομένως έχετε πολλές παγκόσμιες επιλογές όταν πρόκειται να βρείτε έναν ευχάριστο προορισμό διακοπών. Και πραγματικά, οπουδήποτε είναι καλύτερο να σε λούζει ο ήλιος, από το να περιμένεις την επόμενη χιονοθύελλα, σωστά; Για αυτό ο ιδανικός προορισμός για τις επόμενες διακοπές είναι η χώρα του ήλιου, με μία λέξη Ελλάδα.