Ο 50 Cent έχει αποδείξει ότι εκτός από ράπερ, μπορεί να γίνει και άρχοντας των media, μετά από την επιτυχημένη μετάβαση του από μουσικό σε τηλεοπτικό παραγωγό, με το έργο του Starz, Black Mafia Family.

Το BMF βασίζεται σε μια πραγματική ιστορία της οργανωμένης εγκληματικής ομάδας Black Mafia Family και αναδεικνύει τους ιδρυτές Demetrius και Terry Flenory ως τους βασικούς πρωταγωνιστές της πλοκής. Μέχρι τη δεκαετία του 2000, η ​​BMF θεωρούνταν μία από τις πιο εγκληματικές οργανώσεις στις ΗΠΑ.

Δραστηροποιούνταν στην hip-hop μουσική, δημιουργώντας μια ετικέτα που χρησιμοποιούσαν συχνά για ξέπλυμα χρήματος για ένα δίκτυο διανομής ναρκωτικών που απλωνόταν σε όλη τη χώρα. Πριν από το ντεμπούτο, ο 50 Cent μίλησε για τον λόγο που αντικατέστησε τον εαυτό του με τον Snoop Dogg και πώς έμπλεξε τον Eminem στο έργο.

Ο 50 Cent σχολίασε τον ρόλο του Snoop Dogg: «Στην πραγματικότητα έφυγα από αυτό. Αρχικά με έβαλαν να παίξω τον Pastor Swift, τον ρόλο που παίζει τώρα ο Snoop. Είναι γιατί ήξερα ότι έπρεπε να κυκλοφορήσει ενώ θα έκανα και διαφημιστικά πράγματα για το Raising Kanan. Δεν ήθελα να είναι αυτό στο μυαλό των ανθρώπων όταν θα ξαναεμφανιζόμουν στο BMF».

Επαίνεσε τον Snoop για τον ρόλο, λέγοντας: «Νόμιζα ότι ο Snoop θα έκανε πολύ καλή δουλειά και είχα την ευκαιρία να τον σκηνοθετήσω. Ήταν πολύ προετοιμασμένος, το δούλεψε. Ο Snoop μπήκε εκεί με τη στάση να ζωντανέψει τον χαρακτήρα ».

Και ο Eminem στο Cast του Black Mafia Family

Η επιλογή του Eminem για τον ρόλο του White Boy Rick, σηματοδοτεί επίσης και τον πρώτο ρόλο που θα παίξει ο ράπερ μετά από την επιτυχία του «8 Mile».

Ο 50 Cent είπε αναφορικά με αυτό: «Δεν ήταν τόσο δύσκολο να αποκτήσουμε τον Em, επειδή έχουμε μια εξαιρετική σχέση και αν βρεθεί ποτέ ένα σημείο όπου θα μπορούσε να κάνει κάτι για να με βοηθήσει ή να με υποστηρίξει ή να με εκτοξεύσει στο επόμενο επίπεδο, είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα το έκανε ».

https://www.youtube.com/watch?v=s6_YrWse_S4