Το σύμπαν του Dune ήρθε για να μείνει, από όσο φαίνεται, καθώς η sci fi ταινία του Denis Villeneuve έσπασε τα ταμεία στο box office και μετρά 10 υποψηφιότητες στα Όσκαρς. Το Dune: Part 2 είναι ήδη γνωστό, αλλά ο Jon Spaihts, συν-σεναριογράφος της πρώτης ταινίας, σχεδιάζει να μεταφέρει ιστορίες του σύμπαντος σε σειρές.

Ο Spaihts αποκάλυψε στο The Playlist ότι ενώ το σενάριο του «Dune: Part Two» είναι έτοιμο, σκέφτεται ήδη μια τρίτη ταινία και μια προγραμματισμένη spin-off σειρά, πέρα από την προγραμματισμένη για την HBO Max, «Dune: The Sisterhood». Βασισμένο στα έξι μυθιστορήματα του  Frank Herbert, με το έβδομο να ολοκληρώθηκε εν μέρει πριν από το θάνατο του Herbert.

«Το Dune Messiah είναι το επόμενο βιβλίο και είναι ένα από τα τρία βιβλία μεταξύ των «Dune», «Dune Messiah» και «Children of Dune», που καλύπτει τις ζωές των χαρακτήρων που συναντάμε στο πρώτο μυθιστόρημα», είπε ο Spaihts. «Στη συνέχεια, υπάρχει ένα τεράστιο άλμα στο χρόνο και η σειρά γίνεται πιο περίεργη και επική. Αλλά το “Messiah” ξεκινάει χρόνια μετά το φινάλε του “Dune” και o Denis Villeneuve έχει αναφέρεται στην ταινία ως το τέλος της τριλογίας».

Πώς μπορεί να αναπτυχθεί το σύμπαν του Dune

Ο Spaihts πρόσθεσε, «Το «Messiah» είναι ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, το οποίο κατά κάποιο τρόπο αποδομεί την πρώτη ταινία και προειδοποιεί σχετικά με τους κινδύνους της ανάμειξης θρησκείας και πολιτικής, τους κινδύνους ακολουθώντας χαρισματικούς ηγέτες και τον επικίνδυνο αγώνα που είναι πάντα ζωντανός μεταξύ του ατόμου και των θεσμών».

«Μπορεί να μην τελειώσουμε με το σύμπαν, παρά το γεγονός ότι το τέλος του στην δεύτερη ταινία θα είναι ένα πολύ ικανοποιητικό συμπέρασμα» αναφέρει, λέγοντας ότι τα βιβλία δίνουν πληροφορίες που μπορούν να αναπτυχθούν, μάλλον για κάποια σειρά spin-off. Όσον αφορά το «Dune: The Sisterhood», ο Spaihts σημείωσε ότι η σειρά «συνεχίζεται», ακόμη και αφού χώρισε τους δρόμους του με το project για να επικεντρωθεί στην δεύτερη ταινία.

«Η τηλεοπτική σειρά συνεχίζεται και δεν μου επιτρέπεται να μιλάω γι’ αυτό πολύ. Αλλά η προσπάθεια ζει και βασιλεύει. Κατέληξα να φύγω από αυτό για να δουλέψω, όχι μόνο στο Part 2, αλλά για να εξερευνήσω άλλες κινηματογραφικές οπτικές του σύμπαντος, τις οποίες συζητάμε ακόμα και για τις οποίες, ξανά, δεν μου επιτρέπεται να συζητήσω. Αλλά είναι ένας πολύ πλούσιος κόσμος για να παίξεις και νομίζω ότι είναι γεμάτος ευκαιρίες για διήγηση σε κάθε κατεύθυνση» καταλήγει. Ο Jon Spaihts , είναι επίσης υποψήφιος μαζί με τoν Villeneuve και τον Eric Roth για το Oscar Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

«Uncharted»: Η ταινία με τον Tom Holland απαγορεύτηκε στο Βιετνάμ

Jane Campion: Κέρδισε το βραβείο του Σωματείου Σκηνοθετών – H τρίτη γυναίκα που το καταφέρνει

Οι ταινίες που θα δούμε στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 10 Μαρτίου