Έτοιμος να μας προσφέρει ακόμα κάτι συναρπαστικό είναι ο σκηνοθέτης Ντενί Βιλνέβ, που τρία χρόνια μετά το Blade Runner 2049, έρχεται με το πιθανότατα μεγαλύτερο πρότζεκτ της καριέρας του, το magnum opus του. Το Dune είναι η πιο αναμενόμενη ταινία των τελευταίων ετών και στο νέο trailer που κυκλοφόρησε, προετοιμαζόμαστε για ανεπανάληπτες κινηματογραφικές συγκινήσεις.

Το Dune ήταν να κυκλοφορήσει αρχές Οκτωβρίου του 2020, όμως οι τότε συνθήκες της πανδημίας οδήγησαν σε αναβολή για ένα έτος. Απέχουμε πια λίγες εβδομάδες από τις 22 Οκτωβρίου, όταν και θα κυκλοφορήσει η ταινία του Ντενί Βιλνέβ, την οποία προετοίμαζε 3 χρόνια πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα το καλοκαίρι του 2019!

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τιμοτέ Σαλαμέ, Ζεντάγια, Τζέισον Μομόα, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Όσκαρ Άιζακ, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Τζος Μπρόλιν, Ντέιβ Μποτίστα και Χαβιέ Μπαρδέμ.

Το Dune αποτέλεσε το μεγάλο όραμα του Χιλιανού Αλεχάνδρο Χοδορόφσκι, που τη δεκαετία του ’60 δεν κατάφερε να κάνει το όραμα του πραγματικότητα για το έργο του Φρανκ Χέρμπερτ, λόγω οικονομικών δυσκολιών. Τότε, το στούντιο δεν του είχε επιτρέψει να φέρει τον Σαλβαδόρ Νταλί, ο οποίος είχε ζητήσει να αμείβεται με 100.000 δολάρια τη μέρα!

Από τότε, ο Ντέιβιντ Λιντς έκανε το Dune τη δεκαετία του ’80 αλλά μάλλον απέτυχε, αφού και ο ίδιος ο Χοδορόφσκι δεν ήθελε καν να το δει. Τώρα όμως, ο Βιλνέβ ίσως προσφέρει μια μεγάλη χαρά στον πρώτο οραματιστή, γιατί το Dune συνδυάζει όλα τα επικά στοιχεία από Mad Max, Star Wars και κάθε blockbuster του fantasy sci-fi cinema.

Η κεντρική ιστορία του Dune είναι ο μεγάλος πόλεμος που έρχεται, με τον Πολ Ατρίντις να συγκεντρώνει τις νομαδικές φυλές για να πάρουν στην κατοχή τους τον έρημο πλανήτη Αράκις.

https://www.youtube.com/watch?v=mExBLAUyU0Q