Καθόλου ευχαριστημένοι δεν είναι οι Ουκρανοί με τη δεύτερη σεζόν της σειράς, Emily in Paris, αφού σύμφωνα και με τον τον υπουργό πολιτισμού της χώρας, προωθεί στερεότυπα κατά του ουκρανικού λαού. Όπως γράφει το BBC, στα νέα επεισόδια, εμφανίζεται η Petra, την οποία υποδύεται η Daria Panchenko, έχοντας κακή αίσθηση της μόδας, φοβούμενη μήπως απελαθεί, ενώ μέσα σε όλα κλέβει από ένα κατάστημα.

Ο Oleksandr Tkachenko χαρακτήρισε την εικόνα καρικατούρας της Petra ως «προσβλητική». «Έτσι φαίνονται οι Ουκρανοί στο εξωτερικό;», έγραψε ο υπουργός στο Telegram. Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ο Tkachenko έστειλε επιστολή στην υπηρεσία streaming διαμαρτυρόμενος για την απεικόνιση της Petra.

Emily in Paris

Η Emily με την Petra στη δεύτερη σεζόν της σειράς «Emily in Paris»

Υπήρξαν, βέβαια, και οι υπερασπιστές της σειράς, όπως η ουκρανή παραγωγός ταινιών Natalka Yakymovych που είπε: «Λοιπόν, σε μια τηλεοπτική σειρά, οι αρνητικοί χαρακτήρες μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από Ουκρανοί; Προφανώς, όλοι θα θέλαμε να είναι από τη Μόσχα, αλλά δεν παίρνουμε πάντα αυτό που θέλουμε».

Ωστόσο, την άποψη του Ουκρανού υπουργού στήριξαν πολλοί συμπατριώτες του. «Ο τρόπος με τον οποίο απεικονίζονται οι Ουκρανοί στη δεύτερη σεζόν,  στο 4ο επεισόδιο είναι τόσο υποτιμητικός, απόλυτο σκάνδαλο και ντροπή», έγραψε η Yevheniya Havrylko σε ανάρτησή της στο Instagram, η οποία έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 75.000 likes.

https://www.intronews.gr/10821-2-emily-in-paris-2i-sezon-melodrama/life/seires/

Παρόλα αυτά, δεν είναι η πρώτη φορά που η τηλεοπτική σειρά δέχεται κριτική για την απεικόνιση διαφορετικών εθνικοτήτων. Όταν κυκλοφόρησε η πρώτη σεζόν, επικρίθηκε, ιδιαίτερα στη Γαλλία, για την προώθηση στερεοτυπικών εικόνων της πόλης και των κατοίκων της. Παρουσιάζει τους Γάλλους ως αγενείς ανθρώπους που φορούν μπερέδες και συχνά απατούν τους συντρόφους τους.

Επιπλέον, στη νέα σεζόν εμφανίζεται ο Alfie, μια στερεοτυπική απεικόνιση ενός Βρετανού, που περνάει την ώρα του πίνοντας σε παμπ και βλέποντας ποδόσφαιρο.

Ο Darren Star, δημιουργός της σειράς, υπερασπίστηκε στο παρελθόν την σειρά επισημαίνοντας ότι είχε βασιστεί στις δικές του εμπειρίες από την επίσκεψή του στην πόλη.  «Ήθελα να παρουσιάσω το Παρίσι με έναν πραγματικά υπέροχο τρόπο που θα ενθάρρυνε τους ανθρώπους να ερωτευτούν την πόλη με τον τρόπο που την ερωτεύτηκα εγώ», είχε αναφέρει στους New York Times.