Απίστευτο κι όμως αληθινό είναι αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες με το Grey’s Anatomy, ένα σκάνδαλο άνευ προηγουμένου, που έχει προκαλέσει σοκ και στους θαυμαστές της σειράς. Η σεναριογράφος Elisabeth Finch παράδεχτηκε πως έχει πει ψέματα για την μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, καθώς για πολλά ακόμη σοβαρά ζητήματα υγείας, πάνω στα οποία στηρίχτηκαν ορισμένα επεισόδια του επιτυχημένου Grey’s Anatomy.

Ο δημοσιογράφος Peter Kiefer ήταν εκείνος που αποκάλυψε στο The Ankler την ιστορία των ψεμάτων που είχε υποπέσει όλα αυτά τα χρόνια η σεναριογράφος, με την ίδια να παραδέχεται τα πάντα και να λέει στη συνέντευξη που του παραχώρησε πως «Αυτό που έκανα ήταν λάθος. Δεν ήταν εντάξει».

Όπως είπε η Elisabeth Finch τα έβγαλε όλα απ’το μυαλό της προκειμένου να τραβήξει την προσοχή, αφού είχε εθιστεί στη συνεχή φροντίδα που λάμβανε όταν χτύπησε το γόνατό της κάνοντας πεζοπορία το 2007.

Elisabeth Finch: Προσποιούταν πως είχε καρκίνο

Το σχέδιό της ήταν καλά δουλεμένο, για να μπορέσει να πείσει τους πάντες πως έχει καρκίνο. Έτσι, έβαλε φίλους να την αφήσουν στη φημισμένη κλινική Mayo στη Μινεσότα, προσποιούμενη ότι έκανε θεραπεία μέσα. Εκείνη βέβαι έκοβε βόλτες στους διαδρόμους για να περάσει η ώρα της, όσο οι φίλοι της περίμεναν έξω.

«Είπα ένα ψέμα όταν ήμουν 34 ετών, και ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου. Έγινε όλο και μεγαλύτερο και όλο και μεγαλύτερο και θάφτηκε όλο και πιο βαθιά μέσα μου. Δεν είχα ποτέ καμία μορφή καρκίνου. Ξέρω ότι ήταν απολύτως λάθος αυτό που έκανα. Είπα ψέματα και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι’ αυτό».

Βάσισε το ψέμα της στην χρόνια ιατρική κόλαση που βίωσε όταν χτύπησε το γόνατό της σε πεζοπορία, το 2007, και χρειάστηκε να κάνει πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις.

«Αυτό που τελικά συνέβη είναι ότι όλοι ήταν τόσο καταπληκτικοί και υπέροχοι μέχρι να γίνουν όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις. Ήταν τόσο υποστηρικτικοί και στη συνέχεια μου αντικατέστησαν το γόνατό μου. Ήταν μια φοβερή περίοδος ανάρρωσης και μετά επικράτησε απόλυτη ησυχία, γιατί όλοι φυσικά έλεγαν “Ναι! Θεραπεύτηκες!“.

Αλλά ήταν πολύ ήσυχα. Και δεν είχα καμία υποστήριξη και επέστρεψα στον παλιό μου δυσπροσαρμοστικό μηχανισμό αντιμετώπισης – είπα ψέματα και επινόησα κάτι επειδή χρειαζόμουν υποστήριξη και προσοχή, και με αυτόν τον τρόπο το κυνήγησα. Από εκεί ξεκίνησε αυτό το ψέμα – μέσα σε αυτή τη σιωπή».

Το Grey’s Anatomy ήρθε το 2014 στη ζωή της

Κάπου εδώ μπαίνει και η διάσημη σειρά, όπου ξεκίνησε να εργάζεται το 2014, για την οποία η Finch προσποιούνταν ότι αναγκάστηκε να υποβληθεί σε εξαντλητική χημειοθεραπεία. Μάλιστα, ισχυριζόταν πως ήταν τόσο ισχυρή που της κόστισε ένα νεφρό, μέρος της κνήμης της και ακόμα, την ανάγκασε να προχωρήσει σε έκτρωση.

Μάλιστα, ήταν περιγραφική για τη διαδικασία, σε συνεντεύξεις που έδωσε τότε. Η «ιστορία» της τελικά κατέληξε να γίνεται επεισόδιο στο Grey’s Anatomy.

Οι συνάδελφοί της που μίλησαν στο The Ankler δήλωσε πως η σεναριογράφος είχε πάντα κάποια τραγωδία να της συμβαίνει και ήταν «πράγματα που δεν συμβαίνουν σε άλλους ανθρώπους τής συμβαίνουν συνέχεια».

Όπως λένε, εμφανιζόταν στη δουλειά με ξυρισμένο κεφάλι και έτρωγε μόνο παξιμάδια επειδή ισχυριζόταν ότι ήταν το μόνο φαγητό που μπορούσε να «κρατήσει». Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να συνδέσει στον εαυτό της έναν ψεύτικο καθετήρα και να προσποιηθεί ότι έκανε εμετό στο μπάνιο για να κρατήσει το ψέμα ζωντανό.

Η Finch εξήγησε πως ο εθισμός της της έφερε σε αυτό το σημείο. «Υπάρχει μια δυναμική που αναπτύσσεται. Γιατί οι αλκοολικοί συνεχίζουν να πίνουν; Γιατί οι τοξικομανείς συνεχίζουν να κάνουν όλο και περισσότερη χρήση; Νομίζω ότι ήταν ένα ψέμα που ξέφυγε εντελώς από τον έλεγχο, και εγώ ξέφυγα από τον έλεγχο μαζί του. Δεν ήμουν κάποια υπολογιστική μαριονέτα που προσπαθούσε να αντισταθεί στο σύστημα.

Νομίζω ότι ήταν κάτι που ξέφυγε πραγματικά από τον έλεγχο, κι αυτό συμβαίνει όταν έχεις να κάνεις με έναν δυσπροσαρμοστικό τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων. Απλώς μεγαλώνει».

https://twitter.com/bananafitz/status/1600702405599199232

 

Πώς έγινε η αποκάλυψη των μυστικών της Elisabeth Finch

Το γεγονός ότι παντρεύτηκε νοσοκόμα, την Jennifer Beyer, δεν ήταν η πιο ευφυέστατη κίνηση που έκανε στο σχέδιό της. Κι αυτό γιατί η Beyer υποψιάστηκε την ψεύτικη ιστορία της Finch, εξαιτίας της ιδιότητας της. Ανακάλυψε στην πορεία πως είχε πει ψέματα και ώθησε την Finch να το πει στην οικογένεια και τους φίλους της. Η Finch το έκανε πράξη, πλην των ανθρώπων του Grey’s Anatomy.

Πράξη όμως το έκανε η Beyer, η οποία το αποκάλυψε στους παραγωγούς. Ωστόσο, όπως είπε η Finch δεν περίμενε να αποκαλυφθεί και ότι δεν ένιωθε την ανάγκη να ομολογήσει τα ψέματά της ούτε στη σύζυγό της.

«Δεν κυκλοφορούσα με τη σκέψη ότι έχω αυτό το μυστικό και ότι θα με έπιαναν. Δεν στεκόμουν εκεί την ημέρα του γάμου μου και δεν σκεφτόμουν “Σ@@@, δεν της το έχω πει αυτό” επειδή ήταν θαμμένο τόσο βαθιά. Και δεν πίστευα ότι ήταν αναπόφευκτο ιδιαίτερα επειδή δεν πίστευα πως ενόχλησα κανέναν» και συμπλήρωσε:

«Κάθε λίγο και λιγάκι μου ερχόταν η σκέψη ότι θα ήθελα να μπορούσα να το πω στη Σόντα, λόγω του ανθρώπου που είναι και επειδή έχει την ικανότητα να καταλαβαίνει ότι οι άνθρωποι κάνουν πραγματικά βλακώδη πράγματα, αλλά αυτό δεν τους κάνει βλακώδεις ανθρώπους».

Η ιστορία τελικά έφτασε στον Kiefer, ο οποίος τη δημοσίευσε στο The Ankler, αλλά το μέγεθος των ψεμάτων της ξεπερνάει κάθε φαντασία.

Εκτός από τον καρκίνο που έλεγε πως αντιμετώπιζε, είχε πει επίσης πως ήταν στενή φίλη με ένα από τα θύματα της αντισημιτικής μαζικής επίθεσης με πυροβολισμούς σε συναγωγή του Πίτσμπουργκ το 2018 – είχε ζητήσει και άδεια από τη δουλειά της γι’αυτό-, είχε δηλώσει πως ο αδερφός της είχε αυτοκτονήσει λέγοντας:

«Έχω φύγει επειδή ο αδελφός μου αυτοκτόνησε. Ήταν σε μηχανική υποστήριξη για λίγο, αλλά τελικά δεν επέζησε. Το λέω αυτό όχι επειδή χρειάζομαι ή θέλω κάτι από οποιονδήποτε, δεν είμαι ευαίσθητο λουλούδι ή οτιδήποτε άλλο, απλώς θέλω οι άνθρωποι να ξέρουν ότι είμαι ακόμα εδώ, ακόμα μέρος της ομάδας».

Ο αδελφός της, όπως σημειώνει το The Ankler, είναι «πολύ ζωντανός» και εργάζεται ως γιατρός. «Δεν γνώριζα τον συνδετικό ιστό μεταξύ του αδελφού μου και του ιατρικού μου τραύματος και της κατάθλιψης, του PTSD και του άγχους μου», είπε, υποστηρίζοντας ότι συναντήθηκε με πολλούς θεραπευτές σε μια προσπάθεια να καταλήξει σε διάγνωση. Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες να χαρακτηριστεί διαταραγμένη προσωπικότητα, είπε ότι οι επαγγελματίες το απέδωσαν στο τραύμα.