Συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον το GNTM 5, όσο συνεχίζονται οι auditions. Φέτος, το casting έχει γίνει με πολλή προσοχή και η κάθε διαγωνιζόμενη εντυπωσιάζει όχι μόνο με την εμφάνισή της αλλά και με την ιστορία της.

Το επεισόδιο ξεκίνησε με συγκίνηση, καθώς όταν μπήκε μία παίκτρια η οποία είναι πρόσφυγας από την Ουκρανία, οι κριτές δεν μπόρεσαν να μην συγκινηθούν από την ιστορία της.

Πρόκειται για την Κάτια, η οποία πήγε στον διαγωνισμό για να βοηθήσει τους δικούς της φτάνοντας στον τελικό. Ταυτόχρονα, εργάζεται στην Κύπρο και στέλνει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί πίσω στους δικούς της, οι οποίοι ζουν υπό καθεστώς πολέμου.

Όπως εξομολογήθηκε η 29χρονη ο ξάδερφός της βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πολέμου και απώτερος σκοπός της είναι να κερδίσει το έπαθλο του GNTM 5, ώστε να καταφέρει να φέρει την αδερφή της στην Κύπρο.

Μάλιστα, η εντυπωσιακή Ουκρανή ήταν και ποδοσφαιρίστρια στην εθνική ομάδα της Κύπρου.

Δείτε ακόμη: GNTM 5: Η συγκίνηση της Καγιά και ο καυγάς που έκανε την Χατζηπαντελή να αποχωρήσει

Στον αντίποδα, η 18χρονη Ειρήνη από την Κύπρο κατάφερε να κάνει τους κριτές να τσακωθούν.

Η ίδια έχασε τον πατέρα της πριν 8 μήνες λόγω Covid, αλλά δεν το βάζει κάτω και θέλει να κυνηγήσει το όνειρό της. Με δάκρυα στα μάτια είπε ότι ο μπαμπάς της ήταν ο πιο μεγάλος της θαυμαστής. Μάλιστα, η Βίκυ Καγιά σηκώθηκε από τη θέση της και πήγε να την πάρει μία μεγάλη αγκαλιά. Ο πατέρας της Ειρήνης ήταν μόλις 54 ετών και αυτό συγκίνησε τους τέσσερις κριτές.

Η Ειρήνη συγκέντρωσε 3 «ναι» αλλά «όχι» από τη Σοφία Χατζηπαντελή η οποία ξέσπασε, αντιδρώντας πως η Κύπρια διαγωνιζόμενη που είχαν μπροστά τους δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο σε σχέση με άλλες Κύπριες κοπέλες.

Έπειτα, έκανε την εμφάνισή της η Έβελυν, το trans μοντέλο από την Κύπρο.

«Όπως καταλαβαίνετε, είμαι trans γυναίκα. Δυστυχώς ή ευτυχώς είχα πάρα πολλή σκληρότητα στην αποδοχή του φύλου ως trans κι άργησα πολύ να αρχίσω να εκφράζομαι. Έχει έξι μήνες που ξεκίνησα την ορμονοθεραπεία. Πέρασα βάσανα. Φίλοι που μου το έπαιζαν φίλοι. Μέσα από αυτό δημιουργήθηκα εγώ κι είμαι περήφανη για αυτό που είμαι.

Οι κριτές συγκινήθηκαν με την ιστορία της και της έδωσαν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Ακόμη, τις εντυπώσεις έκλεψε η κομψή Άρτεμις, η οποία παρά τα 62 της χρόνια δοκίμασε την τύχη της και στον διαγωνισμό μοντέλων. Οι πολύ παρατηρητικοί χρήστες του Twitter παρατήρησαν ότι κάπου την έχουν ξανά δει. Και είχαν δίκιο, καθώς είχε λάβει μέρος ως παίκτρια και στην εκπομπή μόδας My Style Rocks.

Μετά την εμφάνισή της με μαγιό, κατάφερε να αποσπάσει 4 «Ναι» από τους κριτές.

Τέλος, τα σαγόνια των κριτών «έπεσαν» με την Κύπρια σωσία της Kendall Jenner, Μίρια.

Η Μίρια είναι από την Κύπρο, είναι 18 χρόνων, σπουδάζει δημοσιογραφία και δουλεύει ως μοντέλο από τα 10 της. Κατάφερε -φυσικά- να περάσει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.