Ανατροπή σοκ έλαβε χώρα στην πρώτη φάση του τελικού του GNTM 5 καθώς το μεγάλο φαβορί, η Κότυ, τραυμάτισε το πόδι της με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό, λίγο πριν το τέλος του.

Η πρώην παίκτρια του GNTM παραχώρησε τηλεοπτικές δηλώσεις και υπήρξε άκρως αποκαλυπτική στην εκπομπή του Star «Breakfast @Star» και μίλησε για το πώς είναι τώρα ενώ είπε πώς αν έμενε θα είχε κερδίσει εκείνη το παιχνίδι.

Μάλιστα, η Ελληνοχιλιανή παίκτρια αναφέρει πως για την ίδια «έχει κερδίσει ήδη».

Η Κότυ αποχώρησε μια «ανάσα» πριν από τον μεγάλο τελικό του GNTM 5, ενώ θεωρούταν το μεγάλο φαβορί του διαγωνισμού, καθώς και οι τηλεθεατές και οι κριτές αλλά και οι ειδικοί στην μόδα συνεργάτες της εκπομπής την είχαν ξεχωρίσει. H ίδια είχε καταφέρει να κερδίσει πολλές δοκιμασίες και οι υπόλοιπες κοπέλες την είχαν «στεύσει» ως την μεγάλη τους αντίπαλο, καθώς της ανέθεταν τα περισσότερα ντισαβαντάζ.

Ωστόσο, παρά την «χαρά» τους που έφυγε από τη μέση το μεγάλο φαβορί, όλες έδειξαν την ανησυχία τους για την κατάσταση της υγείας της.

Μιλώντας, η ίδια είπε χαρακτηριστικά ότι:

«Είναι όλα σούπερ, όλα εντάξει. Είμαι τυχερή γιατί δεν έγινε κάτι πολύ σοβαρό. Είχα πάθει και ένα διάστρεμμα μέσα στο παιχνίδι, οπότε ο μεγαλύτερος φόβος μου ήταν να μην πάθω μεγαλύτερη ζημιά. Που δεν έγινε, οπότε είμαι οκ σωματικά και mentally. Είμαι στο καλύτερο στάδιο»

«Δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν βγήκα πρώτη ή δεν πήγα στον τελικό. Εμένα δεν μου αρέσει η έκφραση “όλα γίνονται για κάποιον λόγο”. Πολλές φορές δεν πάνε τα πράγματα όπως θέλεις. Είναι μια έντονη κάθαρση. Εννοείται ότι ξενέρωσα, αλλά ταυτόχρονα αποδέχομαι αυτό που έγινε.

Έκανα χάρη στα κορίτσια που αποχώρησα»