Ο Μάρκος έχει στόχο να διεκδικήσει τη Θεοφανώ και να μην την αφήσει να παντρευτεί τον Φρίξο, την ίδια ώρα η Δαμιανή ζητάει να φυγαδεύσουν τη Θεοφανώ εκτός πύργου.

Η Μάγισσα; Ποιοι είναι οι όροι της Μεταξίας

Ο πύργος των Λασκαραίων αναστατώνεται με τα νέα της Θεοφανώς κι ο Μιχαήλ επισπεύδει τον γάμο της με τον Φρίξο. Ο Μάρκος όμως δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα.

Ο Αντρέι και η Θεοφανώ συγκρούονται, φέρνοντας στην επιφάνεια αποκαλύψεις που θα συνταράξουν.
Τελικά όμως εκείνος, καταρρακωμένος απ’ τις αποκαλύψεις της Θεοφανώς, αποφασίζει να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στη φιλία τους.

Ένας παράνομος δεσμός θα ξεκινήσει στον πύργο των Γερακάρηδων, ενώ ο Μάρκος με την Δαμιανή συγκρούονται για την Θεοφανώ. Η Θεοφανώ κι ο Φρίξος ετοιμάζονται για τον γάμο τους, αλλά τίποτα δεν θα κυλήσει ήρεμα, καθώς μια αποκάλυψη θα συνταράξει συθέμελα τον πύργο.

Η Μάγισσα: Ο Μάρκος αποκαλύπτει στη Μεταξία ότι η Θεοφανώ περιμένει το παιδί του

Μετά την αποκάλυψη του Μάρκου ότι η Θεοφανώ θα γεννήσει το παιδί του, η Μεταξία ζητάει καταφύγιο στους Γερακάρηδες ενώ η Θεοφανώ εγκλωβίζεται για τα καλά.

Ο όρος που θέτει η Μεταξία για να γυρίσει στους Λασκαραίους, δεν βρίσκει σύμφωνο τον Μάρκο και πλέον οι δυο οικογένειες βαδίζουν στη κόψη του ξυραφιού.

Η Δαμιανή, στο μεταξύ, προσπαθεί να πείσει τους πάντες, προκειμένου η Θεοφανώ μετά τη γέννα, να φύγει απ’ τον πύργο, αλλά δεν βρίσκει κανέναν σύμμαχο. Μια συζήτηση του Μάρκου με τον Αντρέι, θα φέρει τους δυο άντρες στα όριά τους.

Η Μάγισσα: Ο Κανέλλος μαθαίνει το σκοτεινό παρελθόν του Τζανέτου

Η Ποτούλα ετοιμάζει αντεπίθεση στους Γερακάρηδες που προσπαθούν να της κλείσουν το στόμα.

Ο Μισέλ βάζει σ’ εφαρμογή ένα παράτολμο σχέδιο για τον θησαυρό των Γερακάρηδων, προκειμένου να παραμείνει στον πύργο.

Ο Κανέλλος θα μάθει τα πάντα για το σκοτεινό παρελθόν του Τζανέτου αλλά κι ένα μυστικό, που είναι
ικανό να προκαλέσει σεισμό.