Αν σας έβαζαν πριν από δύο 24ωρα να ποντάρετε ένα ποσό στο άτομο που θα αποχωρήσει από το Survivor, τότε θα βάζετε τα λεφτά σας στην Τζο Μαριδάκη. Είναι μια παίκτρια με μόλις 2 εβδομάδες παρουσίας στο ριάλιτι, που δεν έχει προλάβει να δείξει κάποια εικόνα, φαίνεται να μένει έξω από τις εντάσεις και να ασχολείται μόνο με το αγωνιστικό, οπότε δεν είχε ιδιαίτερη τριβή με το κοινό. Σίγουρα δεν έχει ίδιο impact στο ριάλιτι σε σχέση με την Κάτια Ταραμπάνκο που μπήκε πριν ένα μήνα, με την παραγωγή να γνωρίζει τι μπορεί να δώσει.

Η Κάτια Ταραμπάνκο, δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί, αποτελούσε ένα από τα δυνατά χαρτιά του ριάλιτι για να υπάρχουν εντάσεις και να δίνεται μια ώθηση στα νούμερα τηλεθέασης, που τις τελευταίες ημέρες κινούνται πολύ περισσότερο κάτω από το 20%, παρά πάνω – σίγουρα έχει συντελέσει σε αυτό και η κατάσταση στην Ουκρανία.

Κι όμως, στο χθεσινό επεισόδιο η Κάτια Ταραμπάνκο ήταν το πρόσωπο που ανακοίνωσε προς αποχώρηση ο Γιώργος Λιανός. Η αντίδραση όλων των παικτών τα είπε όλα. Σοκαρισμένα πρόσωπα, ένα μεγάλο «τιιιι;» να ακούγεται και το διέκρινε κάποιος στους Μαχητές ιδίως, πως έπαιρναν ένα μήνυμα. Όλοι θα μεταφράσουν με συγκεκριμένο τρόπο αυτή την αποχώρηση και θα προσαρμόσουν αλλιώς τη στάση τους, ιδίως προς τον Σπύρο Μαρτίκα που θα είναι κάθε εβδομάδα υποψήφιος, αλλά κάθε φορά θα μένει, μέχρι να γίνει αρνητική η ψηφοφορία

Γιατί όμως μπορεί να αποχώρησε η Κάτια Ταραμπάνκο;

3 είναι οι αιτίες:

1. Η ψήφος είναι θετική. Αυτό σημαίνει πως το κοινό ψηφίζει αυτόν που θέλει να μείνει, άρα διασπάται πολύ η ψήφος. Σε αυτή την περίοδο, με τόσες αυξήσεις σε βασικά είδη, ποιος θα κάτσει να διαθέσει 2 ευρώ για να στηρίξει τον οποιονδήποτε; Ελάχιστοι. Κι αυτοί οι ελάχιστοι θα πάνε σε άλλα πρόσωπα.

2. Το οποίο μας φέρνει στον δεύτερο λόγο. Η Τζο Μαριδάκη είναι μια παίκτρια που δεν εχει προλάβει να «λερωθεί». Άρα, είναι πιθανό, κάποιοι τηλεθεατές να τη στηρίξουν γιατί έχει μια καλή εικόνα. Όπως συνέβη πέρσι με την Ελένη Χαμπέρη, που κανείς δεν θα περίμενε να φτάσει ως την τελική 6άδα. Επιπλέον, η Τζο προέρχεται από την Κρήτη, από μια πιο κλειστή κοινωνία, όπου υπάρχει μεγαλύτερη διάθεση στήριξης του δικού τους παιδιού. Στην πράξη, η Κάτια Ταραμπάνκο είχε λιγότερο ενεργό κοινό σε σχέση με την Τζο.

3. Το τρίτο και βασικότερο, είναι κάτι που έχει φανεί και στις προηγούμενες σεζόν. Το κοινό του Survivor, πάνω από την ίντριγκα και τους αμφιλεγόμενους παίκτες (βλ. Ντάφυ, Μαρτίκα), γουστάρει την αγωνιστικότητα, ταυτίζεται με αυτή και βλέπει τον εαυτό του μέσα από τους άγνωστους παίκτες που πάνε να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο. Επομένως, από την ομάδα των Κόκκινων, μόνο ο Σοϊλέδης είναι αυτός που θα θεωρείτο σίγουρος σε μια ψηφοφορία απέναντι σε έναν εκ των Μαχητών. Για τους υπόλοιπους τα ποσοστά ποικίλλουν.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Survivor: Το μίνι έπος του καλύτερου παίκτη όλων των κύκλων

Kanye West: Έφαγε ban από το Instagram γιατί το είχε παρατραβήξει με τις αναρτήσεις μίσους

Άκης Πετρετζίκης: Ένα φαινόμενο 1 εκατομμυρίου συνδρομητών εν εξελίξει