Δεν είναι να απορεί κανείς που το όνομα του Ανδρέα Μικρούτσικου φιγουράρει σήμερα στην επικαιρότητα. Αφορμή στάθηκε το απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε ο παρουσιαστής στο περιοδικό ΟΚ! και αφορούσε την Όλγα Τρέμη και το μακρινό τους ειδύλλιο. Η αποκάλυψη, όμως, που έκανε, ήταν σφόδρα προσωπική, και είναι (ή θα έπρεπε να είναι) αυτονόητο ότι δεν είναι λογικό να τη συζητήσεις σε συνέντευξή σου.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος έκανε αναδρομή στην προσωπική του ζωή, αναφερόμενος στις σχέσεις του, γνωστοποιώντας έτσι και το ειδύλλιο που είχε με την Τρέμη. Κι ενώ θα μπορούσε να το αφήσει εκεί, ο παρουσιαστής το έκανε ακόμα πιο πικάντικο, λέγοντας πως ήταν και ο πρώτος της σεξουαλικά. 

Όταν η συνέντευξη δόθηκε στη δημοσιότητα και τα δημοσιεύματα διαδέχτηκαν το ένα το άλλο, ο Ανδρέας Μικρούτσικος μέσα από την εκπομπή «Super Κατερίνα» προσπάθησε να το μαζέψει, λέγοντας πως αυτές οι δηλώσεις του ήταν off the record. Αυτά, βέβαια, δεν τα λες ούτε off the record. 

Σήμερα οι ψυχαγωγικές εκπομπές ασχολήθηκαν εκτενώς με το θέμα, πετώντας βέλη στον Μικρούτσικο. Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν: 

Ελεονώρα Μελέτη:«Και μεταξύ τους να το έλεγαν, είναι κακό κουτσομπολιό»

Η Ελεονώρα Μελέτη και ο Κώστας Τσούρος εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους, με την παρουσιάστρια να λέει αρχικά πως  «νιώθω ότι γίνεται χειρότερο. Χειρότερο. Δεν δικαιολογείται. Μπορεί όντως να γίνει μια ατυχία, αν και θεωρώ ότι ανάμεσα σε δύο έμπειρους ανθρώπους όπως είναι ο κύριος Μικρούτσικος και ο κύριος Ροδόπουλος, αποκλείεται να συμβεί. Και μεταξύ τους να το έλεγαν, είναι κακό κουτσομπολιό αυτό που έχει γίνει».

Στη συνέχεια ανέφερε πως αν η ίδια ήταν στη θέση της Όλγας Τρέμη, θα ενοχλούνταν πολύ με αυτή τη συζήτηση. «Εμένα θα με έθιγε πάρα πολύ να ξέρω ότι υπήρχαν δύο άντρες που μιλούσαν για μένα και τον τρόπο που με γνώρισαν, που με προσέγγισαν, που συναναστραφήκαμε».

Με τη σειρά του ο Κώστας Τσούρος δήλωσε με έντονο ύφος πως «είναι διαφορετικό να λες πράγματα που είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα για μία συγκεκριμένη γυναίκα και πόσο μάλλον, όταν είσαι άνδρας και τα λες για μια γυναίκα, εκθέτοντας το παρελθόν της. Είτε είναι σε δημόσιο λόγο, είτε είναι σε φιλική συζήτηση, είτε είναι προσωπική κουβέντα, για μένα είναι το ίδιο και το αυτό. Ο Ανδρέας Μικρούτσικος δεν είναι νεούδι στη δημοσιογραφία, ξέρει πολύ καλά τι συμβαίνει στον χώρο αυτό. Το θέμα ότι πάμε να το καλύψουμε έτσι, το κάνει ακόμα χειρότερο. Είναι πολύ σοβαρό θέμα αυτό που έχει συμβεί».

Μπέττυ Μαγγίρα: «Φάνηκε πολύ μικρούτσικος στα μάτια μου»

Τη σκυτάλη πήρε η Μπέττυ Μαγγίρα, η οποία διατύπωσε με σαφήνεια την άποψή της για τον Ανδρέα Μικρούτσικο. «Είμαι άφωνη γιατί, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, φάνηκε πολύ μικρούτσικος ο Ανδρέας. Καταρχάς θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο από την πλευρά ενός άνδρα να βγαίνει και να δίνει, μετά από τόσα χρόνια, μια πληροφορία που δεν μας χρησιμεύει σε τίποτα. Είναι ένα προσωπικό δεδομένο. Είναι σαν να βγουν τώρα κάποιοι πρώην σύντροφοι μου και να λένε ‘τα είχα με την Μπέττυ Μαγγίρα’. Ε και; Γιατί να βγεις να το κάνεις αυτό; Νομίζω ότι εκθέτεις ένα τρίτο πρόσωπο. Είχαν σχέση, που είναι κάτι ωραίο και ο έρωτας είναι ωραίος όπως όλο αυτό που φέρνει, όμως το να βγεις μετά από τόσα χρόνια και να αποκαλύψεις κάτι τέτοιο… δεν θεωρώ ότι υπάρχει λογική» και συμπλήρωσε η παρουσιάστρια:

«Επίσης, δεν το καταλαβαίνω το off the record. Μου φαίνεται περίεργο γιατί τα είπε off the record σε έναν δημοσιογράφο. Άλλο να τα πεις σε έναν φίλο σου, κολλητό και να εκμυστηρευτείς μια ιστορία αλλά μια τόσο προσωπική ιστορία να την πεις σε έναν δημοσιογράφο;» και πρόσθεσε:

«Ανήκουν στον ίδιο όμιλο το περιοδικό με την παραγωγή της εκπομπής που είναι ο Ανδρέας Μικρούτσικος και έχει σημασία αυτό. Υποτίθεται ότι είναι ένα πρόσωπο που ανήκει σε αυτή την παραγωγή. Αν διαβάσεις τη συνέντευξη είναι σαν να τα είπε. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν μπορεί ένας δημοσιογράφος να το φτιάξει ότι τα είπε, το ακούω και αυτό αλλά διαβάζοντας το είναι σαν να τα είπε.

Αυτό δεν πρέπει να γίνεται για κανένα πρόσωπο, είτε είναι σημαντικό είτε δεν είναι, επειδή πρόκειται τώρα για την συγκεκριμένη γυναίκα. Για όλα τα πρόσωπα και ειδικά για αυτά που φαίνονται και προβάλλονται γιατί είναι ακόμη πιο γνωστά. Τώρα ξέρουμε ποια είναι και αφορά σε μια πολύ τρυφερή ηλικία δική της. Δεν ήταν απλά μια σχέση που πέρασε όπως άλλες που γνωρίζαμε του ιδίου. Επίσης, πόσο αφελής μπορεί να είναι ο Ανδρέας Μικρούτσικος; Δεν είναι ωραίο τόσο προσωπικά δεδομένα να βγαίνουν και μετά από τόσα χρόνια. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμβαίνει αυτό»

Αφροδίτη Γραμμέλη: «Το ερώτημα είναι να λογοκρίνεις τον Μικρούτσικο ή να προστατεύσεις την Όλγα Τρέμη;»

Ο σχολιασμός στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά ξεκίνησε  από μία φράση του δημοσιογράφου Μιχάλη Ροδόπουλου, που πήρε τη συνέντευξη από τον Ανδρέα Μικρούτσικο, ο οποίος έγραψε: «Το τηλεφώνημα από τον Ανδρέα μετά τα όσα είπε στον αέρα της εκπομπής Super Katerina, κατέληξε με πολλά γέλια και πειράγματα ότι θα ακολουθήσει εξίσου ηχηρό sequel».

Η Φαίη Σκορδά ξεκίνησε λέγοντας πως «με το sequel εννοεί ότι θα επαναληφθεί κάτι παρόμοιο; Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω. Είναι σαν να κάνεις promo σε κάτι το οποίο συζητήθηκε» και στη συνέχεια απευθυνόμενη στον διευθυντή του περιοδικού ΟΚ!, Νίκο Γεωργιάδη, τον ρώτησε αν σκέφτηκε ότι αυτό το κομμάτι πρέπει να αφαιρεθεί. 

Ο δημοσιογράφος απάντησε ότι δεν σκέφτηκε να λογοκρίνει τον Ανδρέα Μικρούτσικο και η Αφροδίτη Γραμμέλη αναρωτήθηκε: «Το ερώτημα είναι να λογοκρίνεις τον Ανδρέα Μικρούτσικο ή να προστατεύσεις την Όλγα Τρέμη»;

Τη σκυτάλη του σχολιασμού πήρε η Έλενα Χριστοπούλου, η οποία είπε χαρακτηριστικά πως «δε νομίζω να αισθάνθηκε πολύ ωραία η κ. Τρέμη με όλο αυτό που συμβαίνει ξαφνικά. Έρχεται ο κ. Μικρούτσικος και κάνει το χειρότερο, ‘κρεμάει’ έναν άνθρωπο. Ποιο savoir vivre είναι αυτό που επιτρέπει σε έναν άνδρα να εκθέσει έτσι μια γυναίκα; Για τα ερωτικά δεν μιλάει ένας σοβαρός άνθρωπος».

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος απάντησε μόνο στην Έλενα Χριστοπούλου

Μετά τις τόσες ηχηρές αρνητικές δηλώσεις, θα έλεγε κανείς πως ο Ανδρέας Μικρούτσικος θα έκανε έναν γενικό σχολιασμό, αλλά όχι. Απάντησε μόνο στην Έλενα Χριστοπούλου, για την οποία είπε πως θέλει να γίνει η Σιδηρά Κυρία του ΣΚΑΪ.

«Εγώ όταν είχα βγει από το νοσοκομείο σας είπα μία κουβέντα εδώ: με τρομοκράτησε το τσουνάμι αγάπης αλλά όλοι αυτοί που μίλησαν για μένα με ουσιαστική ειλικρίνεια. Εγώ το είπα αυτό γιατί σε πολλά μάτια και συμπεριφορές έβλεπα: να ‘σαι καλά – να μου επιτραπεί η υπερβολή – γιατί έζησες; Στον λόγο της τιμής μου. Το έχω δει και το επικύρωσα χθες. Σε μερικούς τούς χαλάω τη μαγκιά, τη μόστρα. Εννοώ κακόβουλους, εγκάθετους, συγκεκριμένοι θιγμένοι. Ξέρετε ότι δεν κωλώνω να πω ονόματα», ανέφερε αρχικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος και συνέχισε:

«Μιλάω για την κυρία Χριστοπούλου, που έγραψε αισχρά πραγματάκια και έκλεισε με την εξής τρομοκρατική ατάκα: κανιβαλισμός. Ποιος είναι κανιβαλιστής; Ότι λέω μία ερωτική ιστορία σε έναν φίλο off the record; Αλλά πες ότι δεν ήταν τέλος συνέντευξης. Είπα μία ιστορία αγάπης με ανθρώπινα φυσιολογικά κίνητρα χωρίς να μειώνω κανέναν.

Το γεγονός ότι ήμουν μεγαλύτερος, ωριμότερος σε αυτή τη σχέση, την ευθύνη τη μεταθέτει σε μένα. Έτσι είναι η περιγραφή μου για την Όλγα, τρυφερή. Και ξέρω βαθιά μέσα μου ότι η Όλγα θα μειδίασε και θα ένιωσε την τρυφερότητα της εποχής και της σχέσης που είχαμε. Να βγαίνει η κυρία Χριστοπούλου επωνύμως και προσωπικά, έχοντας μάλιστα θέση στην τηλεόραση, και να μιλάει για κανιβαλισμό;

Κανιβαλισμός είναι το πλυντήριο που κάνει για όσα είπα για τον Άρη Πορτοσάλτε, το Love Island που έκανε το πελατάκι της η Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Κανιβαλισμός είναι που έβγαινε η ίδια στην τηλεόραση και μάλωνε με τον άντρα της στα δικαστήρια. Θέλει να γίνει σιδηρά κυρία του ΣΚΑΪ αλλά, κυρία Χριστοπούλου, δεν θα τη ρίξετε την κυρία Κουτσαφτάκη. Θα μείνετε κυρία Χριστοπούλου».