Για περισσότερο από έναν αιώνα, οι Αμερικανοί έχουν προσαρμόσει πιάτα με ιταλικές ρίζες όπως Φετουτσίνι alfredo παρμεζάνα κοτόπουλου και σπαγγέτι με κεφτεδάκια, αλλά τώρα ήρθε η σειρά για τη σούπα να προσαρμοστεί.

Η σούπα λαζάνια είναι το τελευταίο πιάτο που προσαμόζεται στα Αμερικανικά πρότυπα. Πρόκειται για μια συνταγή που στοχεύει να απλοποιησει την παρασκευή του πιάτου. Σε αυτή τη συνταγή αναμειγνύονται τα ζυμαρικά ως σούπα μέσα στην κατσαρόλα.

Πέρυσι, σε ένα βίντεο που προβλήθηκε στο TikTok μάθαμε ότι 24 φύλλα λαζάνια μπορούν να σταματήσουν μια παιδική ατμομηχανή.

@gnuk_animations Can Lasagna Sheets Stop a Train? #lego #train #foryou #experiment #slowmotion #lasagna #pasta ♬ Thomas The Tank Engine – The TV Theme Singers

Λίγο αργότερα ο Ντάνι Φρίμαν, γνωστός ως @dannylovespasta στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απάντησε με ένα βίντεο από την κουζίνα του στο Μπίκον της Νέας Υόρκης. Πέταξε σπασμένα λαζάνια σε μια σούπα μαρινάρας και μοσχαρίσιου κιμά και τα ανακάτεψε μαζί.

@dannylovespasta I can never let pasta go to waste!! Original video by @Gnuk ♬ original sound – Danny Loves Pasta

Συνταγή για σούπα λαζάνια

Κι όμως, μπορείς να κάνεις σούπα με λαζάνια και να καταφέρεις τα παιδιά να τη φάνε - Δες τον τρόπο

Σε ένα βίντεο το οποίο έχει περισσότερες από 21 εκατομμύρια προβολές ο Φρίμαν έδειξε πως μπορείς να κάνεις μια απολαυστική σούπα με λαζάνια.

@dannylovespasta You’ve all been asking for the secret Lasagna Soup recipe – even SZA! The secret ingredient is @raoshomemade, my go to pasta sauce, made with Italian tomatoes, slow simmered in open kettles. Try it yourself – more details in my profile. #RaosHomemadepartner #MakeEveryDayDelicious #RaosHomemade ♬ original sound – Danny Loves Pasta

Ο Φρίμαν, δεν είναι κάποιος τυχαίος. Είναι συγγραφέας του βιβλίου μαγειρικής «Danny Loves Pasta». Ο ίδιος άρχισε να δημοσιεύει συνταγές στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τώρα φτιάχνει λαζάνια σε αυτή τη μορφή στο σπίτι τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο εβδομάδες κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Τα παραδοσιακά λαζάνια, ψημένα σε κατσαρόλα, έγιναν για πρώτη φορά δημοφιλή τη δεκαετία του 1930 στα ιταλοαμερικανικά εστιατόρια και παρουσιάστηκαν ως κατεψυγμένα τρόφιμα τη δεκαετία του 1950, δήλωσε ο Ίαν Μακλεν , συγγραφέας του «Red Sauce: How Italian Food Became American». Η εκδοχή της σούπας πιθανότατα εισήχθη για πρώτη φορά στο Windsor’s Lounge στο Palmer House Hilton στο Σικάγο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, όταν τα ιταλικά εστιατόρια με κόκκινη σάλτσα άρχισαν να κλείνουν, είπε.

Η καλύτερη σούπα που έχεις ακούσει: Θα ξεχάσεις μπριζόλες και μπιφτέκια, δεν την έχεις δοκιμάσει ποτέ μέχρι σήμερα

Η εκδοχή της σούπας έγινε viral, πιθανότατα όταν η Campbell’s Soup Company δημοσίευσε μια συνταγή η οποία περιελάμβανε ζωμό βοείου κρέατος.

Η εκδοχή της σούπας παρέχει την ίδια αίσθηση άνεσης, είπε ο Μακλεν, και σε έναν κόσμο που αντιμετωπίζει πολέμους, πληθωρισμό και επιπτώσεις από την πανδημία, οι άνθρωποι αναζητούν αυτή την ικανοποίηση από την ιταλοαμερικανική κουζίνα.

Η Blount Fine Foods φτιάχνει τα λαζάνια σε soup version με λουκάνικο γαλοπούλας, στο Wegmans από το 2019. Αλλά πέρυσι, καθώς οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη σούπα λαζάνια έγιναν viral, η εταιρεία την εισήγαγε σε 3.000 παντοπωλεία. Είναι μία από τις πέντε κορυφαίες γεύσεις σούπας του κατασκευαστή, δήλωσε ο Τοντ Μπλοντ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Τον Ιανουάριο, η Τζάνελ Σμιθ, μια influencer, δημοσίευσε τη συνταγή της για σούπα λευκού κοτόπουλου με λαζάνια από την κουζίνα της στην Ατλάντα.

Αυτή η έκδοση είναι πιο κρεμώδης από την αρχική σούπα.

Πηγή: New York Times