Μπορεί εμείς να σου έχουμε κάνει ήδη τη δική μας λίστα με τις καλύτερες σειρές για να αναμένεις το 2024, μπορεί να έχουν γίνει στο τέλος του 2023 όλες οι λίστες για τις καλύτερες σειρές της περασμένης χρονιάς, αλλά τα βραβεία Emmy απονεμήθηκαν χθες και με τη σειρά τους ανέδειξαν τις καλύτερες σειρές της αμερικάνικης τηλεόρασης για το 2023. Και ενώ με τις δύο δεν υπήρξε κάποιος που να ξαφνιάστηκε, με την τρίτη υπήρξε μια έκπληξη. Για εμάς τουλάχιστον ήταν μεγάλη.

Succession, 6 κατακτήσεις. The Bear, 6 κατακτήσεις. Και το Beef άλλες 5 κατακτήσεις. Το Succession μια 4ετία τώρα έχει πάρει ό,τι Emmy και όποια Χρυσή Σφαίρα μπορεί να πάρει, το The Bear συνεχίζει δυναμικά, το Beef όμως είναι μια σειρά που δεν είναι ότι θα τη μνημονεύουμε στα επόμενα χρόνια ή θα την έχουμε ως μέτρο σύγκρισης.

Οι άνθρωποι της αμερικανικής τηλεόρασης μίλησαν πάντως, οπότε δε μπορούμε να τους αμφισβητήσουμε, γι’ αυτό, αν ανήκεις σε αυτούς που δεν έχουν καμία μυρωδιά από αυτές τις σειρές, σου λέμε όσα πρέπει να ξέρεις εδώ.

Αυτές είναι οι 3 καλύτερες σειρές του 2023 στις ΗΠΑ

Succession

Όταν πρωτοξεκίνησε, πίσω στο 2018, κανείς δεν περίμενε πως θα μιλάμε για μια σειρά που θα αφήσει πολύ μεγάλο αποτύπωμα στην αμερικανική τηλεόραση και θα καταφέρει να γοητεύσει τόσο και το κοινό εδώ στην Ελλάδα. Με αυτή τη σειρά και το White Lotus, το HBO βρήκε τα πιο δυνατά του χαρτιά και το Succession έγινε από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων ετών.

Το Succession ολοκληρώθηκε το 2023 μετά από 4 σεζόν, με όλους τους ηθοποιούς του σχεδόν να παίρνουν βραβεία, να ανεβάζουν κατακόρυφα το κασέ τους και να ανοίγουν νέα μονοπάτια στην καριέρα τους, προεξάρχοντος του Κίραν Κάλκιν που στις αρχές του 2024 έχει πάρει ήδη Χρυσή Σφαίρα, Critics Choice Awards και Emmy.

Όσα θες να μάθεις για το Succession, θα τα βρεις στην ειδική κατηγορία που έχουμε στο σάιτ, εδώ.

Πού θα το δεις: Οι 3 πρώτες σεζόν είναι σίγουρα διαθέσιμες στο Vodafone TV και σε λίγες μέρες θα είναι και η 4η σεζόν.

The Bear

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η δεύτερη σεζόν του ήταν φανταστική και καλύτερη από την πρώτη. Εμείς πιστεύουμε το ανάποδο, ότι η δεύτερη σεζόν ήταν λιγότερο ενδιαφέρουσα και με εξαίρεση 2 επεισοδια, την διέκρινε μια φλατίλα.

Όπως και να ‘χει, δες σίγουρα την πρώτη σεζόν (χάρη στην οποία το The Bear μπήκε στην κορυφή με τις καλύτερες σειρές του 2022) και κρίνε μόνος σου για το αν ο Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ σου κάνει για να τον βλέπεις συνέχεια και υπό την σκέπη του ρόλου του, του Κάρμι, του σεφ που από τα fine dining εστιατόρια, επιστρέφει στο Σικάγο για να αναλάβει το diner του αδερφού του με στόχο να ενώσει το street food με το γκουρμέ και να γίνει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα εστιατόρια στην περιοχή.

Σε αυτή τη διαδρομή, θα πρέπει να αλλάξει και τα μυαλά που έχει το υπάρχον προσωπικό, γιατί, όπως είθισται, δεν μαθαίνεις εύκολα σε ένα γέρικο σκυλί νέα κόλπα. Η σειρά θα έχει και 3η σεζόν που θα την δούμε, λογικά, από το επόμενο φθινόπωρο.

Δες τα review μας για την 1η και τη 2η σεζόν εδώ κι εδώ.

Πού θα το δεις: Και οι δύο σεζόν του είναι διαθέσιμες στο Disney+.

Beef

Η Άλι Γουόνγκ και ο Στίβεν Γέουν είναι δύο ωραίοι άνθρωποι της υποκριτικής, με πολύ χιούμορ, ειδικά η πρώτη που επιδίδεται και σε stand up specials και το ‘χει με τη συγγραφή. Και η ιδέα της για το Beef, το premise της σειράς, ότι δηλαδή δύο άνθρωποι τσακώνονται για ένα πάρκινγκ και από τότε αποφασίζουν να εκδικηθούν ο ένας τον άλλον, οπότε μπαίνουν σε μια διελκυστίνδα συμπεριφορών που προκαλούν ζημιές, είναι φανταστική. Και με τρομερή μαεστρία μπορεί να γίνει super fun το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα ήταν σκέτο fun, όχι super, παρ’ όλα αυτά το Beef έγινε μεγάλη επιτυχία, κυρίως στις ΗΠΑ και έφτασε να πάρει 5 Emmy. Δεν ξέρουμε αν θα το τοποθετούσαμε τόσο ψηλά στις καλύτερες σειρές του 2023.

Τσέκαρε και το review μας εδώ για περισσότερα info.

Πού θα το δεις: Βρίσκεται στο Netflix και προς το παρόν δεν έχει υπάρξει απόφαση για 2η σεζόν