Ο σταρ της σειράς Succession, Jeremy Strong, αποκάλυψε ένα εναλλακτικό, σοκαριστικό τέλος στο Succession, το οποίο ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακό στυλ την Κυριακή. Ο ηθοποιός, ο οποίος υποδύεται τον Kendall Roy, μίλησε στην Kara Swisher για το επίσημο podcast του Succession, αποκάλυψε τον αυτοσχεδιασμό του στην τελευταία σκηνή του χαρακτήρα του, στην οποία προσπάθησε να πηδήξει σε ένα ποτάμι – χωρίς να το γνωρίζουν οι ηθοποιοί και το συνεργείο.

Ένας αυτοσχεδιασμός στο φινάλε

Ο Strong αποκάλυψε ότι ανέβηκε στα κάγκελα για να πέσει στο νερό, προτού τον σώσει ο Scott Nicholson, ο οποίος ερμηνεύει τον χαρακτήρα του «Colyn» στη σειρά και γύριζαν μαζί την τελευταία σκηνή. «Κοίταξα αυτά τα κύματα. Και είχε τόσο αέρα εκείνη τη μέρα και τόσο κρύο. Και ακούστηκε ένα κομμάτι μετάλλου και αυτός ο ήχος ήταν τρομερός…» περιέγραψε στη συνέντευξή του, αργότερα.

Succession

«Και κάπως δεν το άντεξα. Σηκώθηκα όρθιος και περπάτησα αργά προς τα κάγκελα που ήταν στημένα εκεί και σκαρφάλωσα από πάνω. Και δεν ήξερα τι σκοπεύω να κάνω. Και ο ηθοποιός που υποδύεται τον Colyn με είδε και έτρεξε και με εμπόδισε να το κάνω».

Παρόλο που ήταν δική του πρωτοβουλία να δώσει ένα διαφορετικό φινάλε, ο Strong παραδέχεται πως εκείνο που έγραψε ο δημιουργός του Succession, Jesse Armstrong ήταν καλύτερο. «Είμαι σίγουρος ότι η επιλογή του Jesse είναι καλύτερη. Και κατά κάποιον τρόπο νομίζω ότι όλοι βλέπουν τις προθέσεις του χαρακτήρα… Σκοπεύει να βουτήξει. Και το έκανα. Προσπάθησα… Είναι ένα τελείως τραγικό τέλος, από τη δική μου οπτική γωνία. Νομίζω ότι ο Jesse ίσως σκόπευε αυτό όταν το έγραφε, αυτή την αίσθηση ότι ο Kendall έχασε, αλλά ίσως είναι ελεύθερος».

Ο Brian Cox και τα «αμερικανικά σκατά»

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο Brian Cox, ο οποίος υποδύθηκε τον «πατέρα» του Kendall, Logan, είχε ήδη εκφράσει τις ανησυχίες του για τις μεθόδους υποκριτικής του Jeremy Strong, αλλά και για την απέχθειά του για τη συγκεκριμένη μέθοδο.

Ο Cox την απεχθάνεται και το έγραψε και στα απομνημονεύματά του του 2021 (Putting the Rabbit in the Hat), σημειώνοντας πως υπάρχει «ένας ορισμένος πόνος στις ρίζες του Jeremy». Ενώ έχει δηλώσει πως «είναι πραγματικά μια πολιτιστική σύγκρουση. Δεν τα ανέχομαι όλα αυτά τα αμερικάνικα σκατά. Συγγνώμη. Όλα αυτά τα “σκέφτομαι, άρα νιώθω”».

Succession

«Απλά κάνε τη δουλειά. Μην ταυτίζεσαι», είπε αναφερόμενος στον θρυλικό ηθοποιό, Daniel Day Lewis. «Αποσύρθηκε σε ηλικία 55 ετών και θα πω, “τότε είναι που οι ρόλοι γίνονται πραγματικά ενδιαφέροντες. Έχει αποσυρθεί ακριβώς στο σημείο που οι ρόλοι γίνονται καλύτεροι».

Για να αποκαλύψει στη συνέχεια πως, «φυσικά, ο Jeremy ήταν ο βοηθός του Daniel Day Lewis. Έτσι έχει μάθει όλα αυτά τα πράγματα από τον Dan». Αυτή η αποκάλυψη ακολούθησε ένα άρθρο – προφίλ για τον Jeremy Strong από το περιοδικό New Yorker, στο οποίο αποκάλυπτε την επίδραση που είχε στον φοιτητή -τότε- Strong, η γνωριμία του με τον Daniel Day Lewis.

Succession

Η επιρροή του Daniel Day Lewis

Ο Strong κατάφερε να γίνει βοηθός του Lewis στα γυρίσματα της ταινίας, The Ballad of Jack and Rose. Διάσημος για την εμβάθυνση στους ρόλους του, ο Day Lewis άρχισε να ακολουθεί μια εξαντλητική vegan διατροφή. Έχασε τόσα πολλά κιλά που η γυναίκα του και σκηνοθέτις της ταινίας, Rebecca Miller, άρχισε να ανησυχεί. Θυμάται ακόμη ότι ο μετέπειτα πρωταγωνιστής του Succession φύλαγε ξηρούς καρπούς στο ψυγείο του ηθοποιού, για να εξασφαλίσει ότι το είδωλό του θα τρεφόταν σωστά καθώς έχανε διαρκώς βάρος.

Succession

Έτσι, ο Strong βρήκε την ευκαιρία να μάθει δίπλα στον Day Lewis. Κρατούσε λεπτομερείς σημειώσεις για ό, τι κι αν έκανε το είδωλό του. Με το τέλος των γυρισμάτων, ο Strong είχε ανακηρύξει τον Day Lewis σε μέντορά του. Εκείνος, του έγραψε ένα σημείωμα που «θα το φυλάω μέχρι να πεθάνω», όπως δήλωσε ο ίδιος. Αν και ο Strong δεν έχει διευκρινήσει τι έλεγε, εξήγησε στο New Yorker ότι «περιέχει πολλά από αυτά που έχουν γίνει οι πιο βαθιές αρχές και πεποιθήσεις μου σχετικά με αυτό το έργο».

O Strong είχε απαντήσει στον Cox πως διαφωνεί με την εκτίμησή του ότι πονάει. Σε συνέντευξή του το GQ, παραδέχτηκε ότι ο Cox «κέρδισε το δικαίωμα να λέει ό,τι στο διάολο θέλει», αλλά είπε ότι είναι ο χαρακτήρας του Kendall που πονάει και όχι ο ίδιος προσωπικά.

«Χαίρομαι που δεν πονάει προσωπικά» δήλωσε αμέσως μετά τη συγκεκριμένη συνέντευξη ο Cox.

Ακόμη και το Succession αποδεικνύει τελικά πως «ό, τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο (Jeremy) Strong».