Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου προτείνει στο Υπουργείο Πολιτισμού να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην κατηγορία διεθνούς ταινίας των βραβείων Όσκαρ 2023 η ταινία «Μαγνητικά Πεδία» του Γιώργου Γούση. Τα Μαγνητικά Πεδία ήταν αδιαμφισβήτητα η ταινία του φετινού καλοκαιριού, καθώς έπαιζε για μήνες σε όλα τα θερινά και χάρισε μερικές ρομαντικές στιγμές σε όσους την προτίμησαν.

Η ταινία αφορά δύο ταξιδιώτες που συναντιούνται τυχαία στο καράβι και οι δρόμοι τους ενώνονται μετά από μία αναποδιά. Η συνάντηση αυτή θα αλλάξει τις ζωές και των δύο. Η ταινία συνοδεύεται από μία ιδιαίτερη αισθητική την οποία χαρακτηρίζουν ο αυτοσχεδιασμός, η απλότητα και ο μινιμαλισμός.

Η ψηφοφορία των μελών της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που διήρκησε μέσω της ειδικής πλατφόρμας της από την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, ανέδειξε την ταινία «Μαγνητικά Πεδία» του Γιώργου Γούση ως την πρόταση της ΕΑΚ στο ΥΠΠΟΑ για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην κατηγορία διεθνούς ταινίας των βραβείων Όσκαρ 2023.

Η ταινία του Γιώργου Γούση απέσπασε 5 Βραβεία Ίρις, στη 13η απονομή, ανάμεσα στα οποία και αυτό της Καλύτερης Ταινίας.

Εάν θα προταθεί για Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας ή όχι αναμένεται να αποφασιστεί από τα μέλη της Ακαδημίας που είναι υπεύθυνα για τις κατηγορίες. Ωστόσο, οι ελπίδες δεν είναι πολλές καθώς ακόμη και η περσινή πρόταση, το Digger, μία πολύ «δυνατή» συμμετοχή, δεν τα κατάφερε.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας: