Παρόλο που ήταν να μην παρευρεθεί στην 95η απομονή των βραβείων Όσκαρ, εξαιτίας των γυρισμάτων για το sequel της ταινίας Joker, η Lady Gaga τελικά περπάτησε στο κόκκινο χαλί, αφού ήταν και υποψήφια στην κατηγορία Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού για το κομμάτι της Hold My Hand από το Top Gun: Maverick.

Και μπορεί να μην κέρδισε το πολυπόθητο αγαλματίδιο, αφού το νικητήριο τραγούδι ήταν το «Naatu Naatu» της ταινίας RRR, του S. S. Rajamouli, η Lady Gaga απέδειξε με τον τρόπο της πως η ανθρώπινη πλευρά θα είναι αυτή που θα γνωρίζει πάντα αποθέωση. 

Την ώρα που η τραγουδίστρια περπατούσε στο κόκκινο χαλί, ο φωτογραφικός φακός την τσάκωσε να βοηθήσει έναν φωτογράφο που είχε πέσει κάτω, ενόσω εκείνος προσπαθούσε να την φωτογραφίσει κατά την άφιξη της. Η Lady Gaga όχι μόνο δεν αδιαφόρησε, αλλά έτρεξε αμέσως να βοηθήσει τον φωτογράφο να σηκωθεί από το έδαφος. 

Ο φωτογράφος, που δεν μπορούσε να πιστέψει την κίνηση της, την κοίταξε στα μάτια και της χαμογέλασε. Αυτή η στιγμή ήταν το highlight της μεγάλης βραδιάς. 

Στο μεταξύ, η Lady Gaga ανέβηκε στην σκηνή του Dolby Theatre εντελώς απρόσμενα και τραγούδησε το «Hold My Hand», μαγεύοντας τους παρευρισκόμενους, αλλά και τους θεατές που παρακολουθούσαν από την οθόνη τους τη μεγάλη βραδιά.